Raven – Metal City

raven metal city coverMedzi najdôležitejšie veci v histórii metalovej muziky patrilo aj tzv. hnutie NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal). Niektoré kapely z tejto skupiny sa udržali v povedomí dodnes – napr. Iron Maiden, Judas Priest… Iné ostali v ústraní aj napriek produkcii kvalitnej muziky. Medzi ne patrí aj trio Raven, založené bratmi Gallagherovacmi v roku 1975.

V 80tych rokoch boli takmer rovnako populárni ako spomenutí Iron Maiden. Napr. Metallica je im dodnes vďačná, že ich v začiatkoch zobrali na americké turné, ako predskokanov.

V 2018-tom sa v zostave udiala veľká zmena. Dlhoročného bubeníka Joea Hasselvandera vystriedal Mike Heller, známy napr. z Fear Factory. 18. septembra vydali nový album Metal City – čo bol vlastne pre neho debutový album.

Už v prvej piesni The Power počuť, ako Mike túto kapelu oživil. Keď si platňu vložíte do prehrávača, tak nebudete veriť, že ide o pomerne starú kapelu. Spojenie jeho energickej hry, Markových gitár, Johnovej basy a spevu sa jednoducho vydarilo. Mark stále prináša zaujímavé motívy (dokonca v trojke – Human Race budeme od neho počuť aj trochu neoklasiky) a Johnov spev? No u spevákov podobného typu býva vyšší vek často problémom… No John spieva doslova ako za mlada.

Aktuálna platňa Raven sa vyrovná tomu najlepšiemu, čo vychádzalo počas zlatej éry heavy metalu – koncom 70tych a v priebehu 80tych rokov. Ak sa vyberiete na výlet do ,,Metal City“, určite neoľutujete.

Lineup:

  • John Gallagher – spev, basa
  • Mark Gallagher – gitary
  • Mike Heller – bicie

Tracklist:

  1. The Power
  2. Top of the Montain
  3. Human Race
  4. Metal City
  5. Battlescarred
  6. Cybertron
  7. Motorheadin’
  8. Not So Easy
  9. Break
  10. When Worlds Collide

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Steamhammer/SPV

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.ravenlunatics.com/
https://www.facebook.com/ravenbandofficial
https://www.instagram.com/official_raven_lunatics/
https://www.youtube.com/channel/UC78Zw5bE687en31ajXzWY6g

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *