Novinky z prostredia interpretov Therion, Schaffer/Barlow Project, Daniel Sárkány, Six Degrees Of Separation

Therion vydajú koncom januára nový album

13.11.2020

Therion 2020Švédska symfonicko-metalová legenda Therion vydá 22. januára 2021 sedemnásty štúdiový album Leviathan. Vďaka svojej atmosfére a silným spevom Leviathan doslova ožije pred vašimi očami.

rhwlw-xoc

Tracklist:

  1. The Leaf on the Oak of Far
  2. Tuonela
  3. Leviathan
  4. Die Wellen der Zeit
  5. Aži Dahāka
  6. Eye of Algol
  7. Nocturnal Light
  8. Great Marquis of Hell
  9. Psalm of Retribution
  10. El Primer Sol
  11. Ten Courts of Diyu

Prvou ukážkou z neho je lyric video k titulnej piesni:

Linky:
https://www.facebook.com/therion/
https://www.youtube.com/therionband
https://www.instagram.com/TherionBand/

Zdroj: NUCLEAR BLAST Arne Jamelle

Jon Schaffer a Matt Barlow obnovili spoluprácu

10.11.2020

sbpSpevák Matt Barlow po druhýkrát odišiel z kapely Iced Earth v roku 2011. Opäť však obnovil spoluprácu s leaderom Iced Earth – gitaristom Jonom Schafferom. No nie ako súčasť Iced Earth, ale pod hlavičkou Schaffer/Barlow Project. Výsledkom ich spolupráce je EPčko Winter Nights, ktoré vyjde už zajtra (čiže 15. novembra).

Nájdete na ňom 5 vianočných songov a dve klasické Iced Earth piesne.

jspwn-cov

Tracklist:

  1. We Three Kings
  2. Silent Night
  3. Do You Hear What I Hear?
  4. Little Drummer Boy
  5. I Died For You (Winter 2020)
  6. Watching Over Me (Winter 2020)
  7. Silent Night (Traditional)

Linky:
http://www.icedearth.com/
https://www.facebook.com/OfficialIcedEarth/?fref=ts

Zdroj: Blabbermouth

Nevzdávajte sa, vy na to máte. A ak nie – je tu vitamínová hudobná bomba!

10.11.2020

dsarSte smutní? Potrebujete výrazný, chytľavý rytmus a text ako liek na splín?

Muž s hudobným vkusom, nežný metalrocker Daniel Sárkány predstavuje svoj nový singel Posielam energiu. Je to zároveň jeho prvé hudobné dielo v slovenčine.

Nenáročný zrozumiteľný text iste vystihne to, čo potrebujete, ak je zásoba vašich síl na dne

Melódia už sama osebe nabíja energiou, podfarbuje ju miestami dievčenský zbor, miestami chrapľavé rockerské výkriky. Nápadité fantazijné video k tejto skladbe s BMW a farebnými balónikmi autorov zámer ešte umocní. V dnešných pochmúrnych uzamknutých časoch odporúčam ako vitamínovú hudobnú bombu.

dsar-cov

Daniel Sárkány prednedávnom vydal album s názvom s názvom The Key, ktorý má inšpirovať, ak sa zamýšľate nad zmyslom života.

Len pred niekoľkými dňami zverejnil autor dielko motivujúce k relaxu a meditácii, ide o ďalšie relaxačné klavírne CD s názvom The Piano Days. Rok 2020 je pre autora plodný. Daniel má na konte CD Sleep Cycle, dvojCD (Album The Key), CD The Piano Days a teraz nový singel Posielam Energiu.

STORE: https://teespring.com/stores/daniel-sarkany-store
SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/4Hf9h9dgtBFYxx0iUqGOfr?si=WB8dCvUZSJ-Pr4Dd-6c9vw
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCnM1kifNBGv9APnx5F7pAyA
FACEBOOK: https://www.facebook.com/danielsarkanyofficial
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/danielsarkany
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/sarkanydaniel
BANDCAMP: https://danielsarkanyofficial.bandcamp.com
WEB: www.rockoteka.sk

Tlačová správa

Six Degrees Of Separation vypustili staré psy. Nové album Old Dogs je opět energické, agresivní i přemýšlivé

10.11.2020

sdoskJedineční Six Degrees Of Separation mají venku novou desku! Dostala název Old Dogs a o její vydání se tradičně postarali pražští MetalGate. Ač pojmenování může navozovat pocit, že na fanoušky čeká unavenější materiál s viklajícími zuby, opak je samozřejmě pravdou. Six Degrees Of Separation opět namíchali tvrděmetalový koktejl s obrovskou dávkou energie. Nebojte… pořád kousají ze všech sil a s náramnou chutí!

Sedmá řadovka byla pořízena ve studiu Šopa, stejně jako předešlá alba. Nachází se na ní dvanáct skladeb, které plynule navazují na předešlou tvorbu Six Degrees Of Separation. Žádných výrazných změn se fanoušci bát nemusí, byť několik nových prvků muziku na albu koření. Osobitý a okamžitě rozpoznatelný rukopis kapely se ale nemění.

sdosa-cov

Původním záměrem konceptu alba měla být rekapitulace toho, co bylo, pokus o uvědomění si toho, co je, a možná trochu výhled na to, co bude

„Podvědomí však provedlo naprosto nenápadný palácový převrat, a když jsem revidoval texty pro grafické zpracování, uvědomil jsem si, že ač původní koncept v zásadě zůstal platný, hlavním motivem se stala pomoc,“ líčí bubeník Pickard, který je autorem textů i názvu alba, a pokračuje: „Schopnost nebo chuť pomoci. Stud, strach a někdy odvaha si o pomoc říct. Dilema, kdy je žádost o pomoc vnímána jako slabost, nebo neschopnost si přiznat, že člověk potřebuje pomoci. Nevyžádaná nebo vnucená pomoc. A tak. Možná v tom je ten výhled do budoucna. Staří psi se děsí momentu, kdy si ten kus flákoty bez cizí pomoci od kosti už neuhryznou.“

O minimalistický design obalu Old Dogs se postarala Pavla Danenbergerová, která tímto debutuje na poli metalové grafiky.

Kořeny Six Degrees Of Separation sahají až do druhé poloviny 90. let. Vynikající první album Moon 2002: Nocturnal Breed vyšlo v roce 2002.

Byl na něm patrný dozvuk původní doom-metalové tvorby, ale stejně tak už se na něm probouzela agresivní a energická forma Six Degrees Of Separation, která explodovala na velmi ceněné desce Triotus, Tricephalus And Tribadism z roku 2005. Kapela, která již šestnáct let hraje v jedné sestavě, si na všech albech drží vysokou laťku a ani s Old Dogs ji nehodlá podlézt!

CD Old Dogs můžete objednávat na stránkách www.metalgate-eshop.cz. Stream alba naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=50IkPD1Chbg

autor: Václav Votruba

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *