Armored Saint – Punching the Sky

Armored Saint patrí medzi najväčšie legendy amerického heavy metalu osemdesiatych rokov. O ich speváka Johna Busha bojovala aj Metallica na svojom začiatku. A keď sa AS rozpadli išiel spievať do Anthrax, čo sa stalo moje najobľúbenejšie obdobie slávnych mosherov.

AS nevydávajú platne príliš často, ale vždy to stojí za to. Nie je tomu inak ani pri novinkovom albume Punching The Sky. Od začiatku sa na vás valí tradičný Saint v tom najlepšom duchu. US power metal ovplyvnený 70´s hard rockom. Svižný a s prirodzeným zvukom bez použitie akejkoľvek krabičky. Vynikajúce výkony a fantastické texty.

Na kapele je veľmi sympatické, že fungujú, ako rodina. Ako klan. Za skoro štyridsať rokov existencie došlo len k jednej zmene v zostave. A to len vďaka úmrtiu pôvodného gitaristu Davea Pricharda v roku 1990. K tej ich zomknutosti sa vyjadrovali aj v traileri na pripravovaný dokument o Armored Saint, na ktorý sa veľmi teším.

Punching The Sky sa nesie v podobnom duchu ako predchodca Win Hands Down, ale pribudlo ešte viac melódií. A tak sa dá porovnať aj s Revelation z roku 2000, ktorý patrí medzi vrcholy kapely. Moja najobľúbenejšia pieseň albumu je rozhodne End of the Attention Span. Dúfam, že COVID povolí a kapely budú môcť ísť na turné, a ja si ich druhýkrát vychutnám pod pódiom.

Lineup:

  • John Bush – spev
  • Phil Sandoval – gitary
  • Jeff Duncan – gitary
  • Joey Vera – basa
  • Gonzo Sandoval – bicie

Hostia:

  • Patrick D’Arcy – írske píšťaly
  • Jacob Ayala – perkusie
  • Dizzy Reed – klávesy

Tracklist:

  1. Standing on the Shoulders of Giants
  2. End of the Attention Span
  3. Bubble
  4. My Jurisdiction
  5. Do Wrong to None
  6. Lone Wolf
  7. Missile to Gun
  8. Fly in the Ointment
  9. Bark, No Bite
  10. Unfair
  11. Never You Fret

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.armoredsaint.com/
https://www.facebook.com/thearmoredsaint/
https://www.instagram.com/thearmoredsaint/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *