Hatebreed – Weight of the False

Hatebreed Weight of the False coverOstrieľanú bandu z amerického Bridgeportu som mal možnosť vidieť naživo vo waleskom Newport Centre ako predkapelu Machine Head v roku 2010. Majú zaujímavú históriu a boli dokonca nominovaní na cenu Grammy za najlepší metalový výkon.

Ich ôsmy album vychádza po štyroch rokoch. Produkcie sa ujal už po šiestykrát v rade Zeuss, ktorého kapela považuje za svojho šiesteho člena. Možno aj mágia čísel pomohla vytvoriť ničivý zvuk.

Hatebreed sa držia svojho kopyta. Neprinášajú síce nič nové, ale nahrávka je ako celok nerozbitná. Hardcore, thrashové a punkové prvky akcelerujú to, čo úprimne deklarujú. Brutálnu životnú lyriku v textoch, ktorá núti k zamysleniu a hudobný buldozér.

Krátke svižné piesne, máloktorá má viac ako 3 minúty, rozsekávajú samotný život a smrť falošného ,,ja” a znova ho resuscitujú.

Skladby ako ,,Dig You Way Out” a ,,From Gold To Gray” vás odnesú na nosítkach k začiatkom ich kariéry. Tradičné breakdowny, podporované perfektnou rytmikou vybočujú z bezpečnej zóny jedného štýlu. Zahmlievajú hranice hardcore a metalu, ktorý podávajú v mnohých podobách.

Príkladom môžu byť songy ,,Let Them All Rot”, alebo ,,Cling to Life”. Spev v titulnej skladbe aj inde, ale v správnej dávke, pripomenie Toma Arayu zo Slayer. Hatebreed mlátia metal s crossoverovou silou. Nesporne so srdcom.

Najsilnejšie sú prvé dve tretiny ich nového diela, ktoré zdobí netradičný artwork. Celkový zvuk nemá zľutovanie s ušami poslucháča. Je to ďalší thrash corový rýchlik z arzenálu kapely.

Na tento album sa už určite zlietajú komplimenty, ktoré zaslúžene vystužia ich metalovú zbroj.

Lineup:

  • Jamey Jasta – spev
  • Wayne Lozinak – gitary
  • Frank Novinec – gitary
  • Chris Beattie – basa
  • Matt Byrne – bicie

Tracklist:

  1. Instinctive (Slaughterlust)
  2. Let Them All Rot
  3. Set It Right (Start With Yourself)
  4. Weight of The False Self
  5. Cling to Life
  6. A Stroke of Red
  7. Dig Your Way Out
  8. This I Earned
  9. Wings of The Vulture
  10. The Herd Will Scatter
  11. From Gold to Gray
  12. Invoking Dominance

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.hatebreed.com
https://www.facebook.com/hatebreed/
https://twitter.com/hatebreed
https://www.instagram.com/hatebreedofficial/
https://open.spotify.com/artist/17Mb968quDHpjCkIyq30QV
https://www.youtube.com/c/hatebreed

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *