Diagnóza 19932020: Syndrom zapomenutého ticha

Forgotten Silence, priekopníci českej metalovej alternatívy, sú kapelou, ktorú je nemožné zaškatuľkovať. Vyskúšali asi všetko a tak neprekvapí, že sa rozhodli napísať o sebe knihu. Ich biografia je písaná štýlom osobných výpovedí a zarytý fanúšik určite ocení aj zoznamy koncertov v rokoch 1999 až 2019, či skvelé fotografie.

Aj keď páni na začiatku upozorňujú, že nie sú spisovatelia, na ich výtvore to nepocítite. Lukáš Hořínek hovorí, že inšpiráciou im bol prístup, ktorý zvolili Rotting Christ a Dayal Patterson v biografii Non Serviam, kde autor funguje ako moderátor a necháva hovoriť zasvätených.

Kniha je písaná chronologicky, vtipne, zaujímavo a hlavne podrobne rozvíja životopis kapely, ktorá sa nikdy nebála skúšať nové veci. Jednotliví členovia vykresľujú svoje príbehy so správnym nadhľadom – od dosť bláznivého začiatku, až po súčasnosť.

Prejdete si kopou zaujímavých historiek, z každej cítite, že páni sa pri písaní ozaj bavili a vy sa budete skvele baviť tiež, aj v prípade, že nie ste veľký fanúšik kapely. A ako malé navnadenie, aby ste sa do knihy pozreli, nájdete tu úsmevný opis vzniku názvu a loga.

Na záver ako malý bonus nájdete technické vybavenie muzikantov aj s fotografiami a texty jednotlivých albumov.

Kniha určite stojí za prečítanie aj pre niekoho, kto nie je fanúšikom, ja ako milovník kníh a metalu, som jednoducho dostala dva v jednom.

Autor: Alexandr „Krusty“ Nováček a Lukáš Hořínek
Vydavateľstvo:MetalGate
Rok vydania: 2020
Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *