Koncoročná anketa 2020 – Ady Hnat (Etterna), Peter Hajdu (Slight Lie), Kamil Adamík (Holotropic), Andrej Kutiš (Castaway), Jozef Kováč (Bloody Redemption, Pseudosapiens)

Ako hodnotia piati hudobníci končiaci sa, veľmi ťažký rok 2020?

Zdravím. Ako hodnotíš končiaci sa a, bohužiaľ, aj veľmi ťažký rok pre muziku 2020?

Ady Hnat: Možno vyzniem trochu divne, ale rok 2020 vnímam ako tragický rok, aký tu už dlho nebol, no nie práve pre muziku. Kapely mali šancu sa zavrieť do skúšobne a vymýšľať nové veci, ktorými by vedeli napríklad ten budúci rok spríjemniť 🙂

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Ady Hnat: Na československej scéne ma príjemne prekvapila kapela Sinner Self, ktorá je síce trochu mimo môjho žánru, ale veľmi ma zaujala. Ďalej určite nesmiem zabudnúť na singel Falling od kapely From The Six, ktorá prišla s niečím novým oproti ich starej tvorbe.

Zo svetovej scény prišli moji obľúbenci Architects s livestream koncertom, na ktorom som sa zúčastnil a aj keď to bol veľmi netradičný koncert (obrovská koncertná hala bez fanúšikov), tak som si ho veľmi užil. Taktiež ma potešili ich nové single, ktoré ma doslova prekvapili, pretože prišli bez ohlásenia.

Nesklamalo ma nič.. ja ostanem pozitívny 😀

Dáme si menšiu bilanciu:

Aj keď ich nebolo veľa – ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najvýznamnejšia?

Ady Hnat: Úplná topka bol pre mňa jednoznačne krst albumu Awaken kapely Gloom v rodnom Prešove. Atmosféra bola úplne úžasná a aj afterka stála za to 😀

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Ady Hnat: GLOOM – Awaken

Album zo svetovej scény?

Ady Hnat: Bring Me The Horizon – POST HUMAN: SURVIVAL HORROR

Niektoré kapely už ohlásili koncerty na rok 2021. Ktorá koncertná udalosť je podľa teba najočakávanejšia?

Ady Hnat: Pre každého niečo iné… najočakávanejšie sú podľa mňa tie koncerty, na ktoré sa ľudia tešili minulý rok. Za mňa je to Gojira a KoRn v Bratislave.

Čo chystáš v kapele na budúci rok?

Ady Hnat: Chystáme koncepčný album. To či ho stihneme dať von v roku 2021 nie je isté a ani nič sľubovať nebudeme, no single z neho vypustíme určite 🙂 Veľmi sa na to teším, pretože je to znova niečo iné, niečo nové a zároveň je to veľká výzva.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Ady Hnat: V prvom rade by som aj ja chcel popriať všetko dobré do nového roku. Mojím odkazom bude zároveň aj prianie, aby ste na nás nezabudli, aj keď sa nehrajú koncerty alebo festivaly, pretože Vy tvoríte základ všetkých kapiel, bez Vás by sme to nikam nedotiahli. Za to Vám z celého srdca a v mene celej kapely Etterna ďakujem.

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.etterna.eu/
https://www.facebook.com/etterna.eu/
http://bandzone.cz/etterna

Peter Hajdu (Slight Lie, ex-Amatae Adea)

Peter SlightZdravím. Ako hodnotíš končiaci sa a bohužiaľ aj veľmi ťažký rok pre muziku 2020?

Peter Hajdu: Ahoj Tomáš, zdravím teba aj všetkých čitateľov Metalmania-Magazínu. No, v podstate si to zhrnul sám do jednej vety… rok to je/bol ťažký asi pre všetkých, muzikantov nevynímajúc. Ťažko sa hľadajú slová, lebo čo sa posrať mohlo, to sa aj posralo.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Peter Hajdu: Sklamalo, ale vlastne neprekvapilo ma to množstvo (nielen) hudobných klubov, ktoré to kvôli tomu vírusu a s ním súvisiacimi opatreniami museli zabaliť.

Príjemne ma prekvapila naopak ochota rockových a metalových fanúšikov podržať scénu. Vidno to nielen na kluboch, ktoré vďaka ich finančným príspevkom to ešte dokážu ťahať, ale aj na kapelách, ktorých muziku si ľudia kupujú omnoho ochotnejšie, než tomu bolo doteraz. Aspoň sa mi tak zdá.

Dáme si menšiu bilanciu:

Aj keď ich nebolo veľa – ktorá koncertná udalosť na Slovensku (poprípade Českej republike) bola podľa teba najvýznamnejšia?

Peter Hajdu: Tu veľmi nemám nad čím rozmýšľať, pre mňa to bola akcia, kde sme odohrali náš jediný tohtoročný koncert. Železničný masaker 2020 bol skvelý ako organizačne, tak line-upom, prostredím, tou úžasnou priateľskou atmosférou. Ešte aj počasie vyšlo. Za mňa bomba.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Peter Hajdu: Jednoznačne Noises & Colours od Kuba Tirča. Nielen preto, že je môj kamarát. Tá pestrá paleta zvukov v kombinácii s jeho gitarovým umom a melódiami dávajú dokopy jeden super-intenzívny a emotívny materiál, ktorý sa len tak neopočúva.

Album zo svetovej scény?

Peter Hajdu: Poň nemusím ísť ďaleko, maďarský projekt Vvilderness s albumom Dark Waters ma úplne nadchol. Je to majstrovský kúsok bez jediného slabého momentu. Pre mňa je ten album o to cennejší, že je z atmo-blackového súdka, teda žánru, ktorý mi za bežných okolností žily až tak netrhá.

Niektoré kapely už ohlásili koncerty na rok 2021. Ktorá koncertná udalosť je podľa teba najočakávanejšia?

Peter Hajdu: Tešil som sa na spoločné turné Grave Digger, Rage a Orden Ogan, ktoré sa presunulo na jar a ani tam to nie je isté. Grave Digger a Rage z line-upu vypadli, ale Orden Ogan sú pre mňa stále dostatočne silným lákadlom. Veľké nádeje si nerobím, ale tak možno motyka vystrelí.

Čo chystáš v kapele na budúci rok?

Peter Hajdu: Začíname makať na nových veciach, ktoré pre nás všetkých budú poňatím aj hudobne dosť výzvou. Nejaký koncertík, by, samozrejme, bodol tiež, ale o tých si zatiaľ netrúfam ani hovoriť. Čiže prioritou je album.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Peter Hajdu: Ďakujem za priestor, rovnako želám tebe aj čitateľom všetko dobré, počúvajte, zdieľajte, streamujte, nakupujte muziku, neprestávajte podporovať kluby ako len viete, ste skvelí a snáď si budúci rok štrngneme pivom na nejednej poriadnej akcii.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SlightLie/
https://slightlie.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/slightlieofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCTq4YlrlVYE4mIZgN02T9uA

Kamil Adamík (Holotropic, ex-God Defamer, ex-Nonprolific)

Kamil HolotropicZdravím. Ako hodnotíš končiaci sa a bohužiaľ, aj veľmi ťažký rok pre muziku 2020?

Kamil Adamík: Hodnotím ho premenlivo. Bol tak zvláštne dlhý, prázdny, plný, pomalý a rýchly zároveň. Ako človek, ktorý nevedie nijak špeciálne bohatý spoločenský život som obmedzenia pohybu v bežnom živote až tak neregistroval, ale dosť výrazne ma zasiahol nedostatok koncertov a iných kultúrnych podujatí.

Či už tých, ktorých by som sa zúčastnil, ako divák alebo účinkujúci.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Kamil Adamík: Často k situáciám pristupujem bez konkrétnych očakávaní, takže sa väčšinou nemusím zapodievať sklamaniami, ale určite by sa nejaké našli.

Konkrétne mi teraz napadajú veľmi smutné udalosti, keďže tento rok sme prišli o celú pôvodnú rymtickú sekciu Cynic. Obaja Seanovia, Reinert aj Malone zomreli v jeden rok, stále mladí a s prísľubom množstva skvelej hudby, ktorú nám ešte mohli darovať.

Čo sa týka tých príjemných hudobných prekvapení, vždy ma poteší, keď zaregistrujem kapely, ktoré som predtým nepoznal alebo nijak extra nevnímal a zrazu zistím, že existujú resp. sú zaujímavé. Zo zahraničia napr. Leeched, Growth, Protosequence, Aseitas, Khôra, z domácej scény zase Darker Sun, Porenut, Return of Pluto.

Druhá situácia je zase, keď mne známe kapely vydajú nové albumy, ktoré ma bavia.

Zo svetových by som tu spomenul Paradise Lost, Deeds of Flesh, Ulcerate, Cryptodira, Akurion či White Walls. Z domácich oblastí zase Symbiosis, Realms of Chaos a Perfecitizen. Nie je byť hudobným fanúšikom práve o tomto?

Dáme si menšiu bilanciu:

Aj keď ich nebolo veľa – ktorá koncertná udalosť na Slovensku (prípadne v Českej republike) bola podľa teba najvýznamnejšia?

Kamil Adamík: Vieš, že asi jedine tie, na ktorých som si zahral? Ako divákovi sa mi podarilo stihnúť len nejaké akcie vo Viedni.

Z československých si vybavujem iba výborný krst debutu LATE, kde sme sa vyskytli s Holotropic po ich boku spolu s Fish Basket, ešte pred tým, ako COVID-19 rozbehol svoje európske turné a akciu vo výbornom zvolenskom klube Wake Up, kde sme si zahrali spolu s Bloody Redemption, Aceton, a Circular Saw v krátkom období uvoľnenia.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Kamil Adamík: Veľmi ťažko vyberám pri tomto type otázok jedného interpreta, album či skladbu, takže ich spomeniem viac.

Porenut – Postnihilera: Veľmi zvláštny, viacvrstvový black metal s vynikajúcimi bicími, silnými nápadmi pobehujúcimi od jednoduchej formy žánru až k jeho avantgarde, všetko podporené zaujímavými textami a atmosférou.

Realms of Chaos – The Seed: Debut Martinusovej (ex-The Infinite Within) tech deathovej brúsky s vynikajúcimi bicími, ktorá vzdáva hold hlavne americkej scéne a darí sa jej výborne balansovať medzi komplikovanosťou, a nemilosrdnosťou, čím mi pripomínajú veci ako Internecine či Vitriol.

Perfecitizen – Humanipulation: Aby som neopomenul českú scénu. Na nej sa zjavil tento veľmi podarený kus extrémneho metalu. Základ zložený z hyperblastu a grindu s vynikajúcimi bicími (áno, snažim sa tým niečo povedať) a na ňom postavená stavba zahŕňajúca samé nečakané miestnosti.

Album zo svetovej scény?

Kamil Adamík: Dal som 3 domáce, dám aj 3 zahraničné.

Leeched – To Dull The Blades of Your Abuse: Veľmi, veľmi, veľmi ťaživá načernalá kombinácia rôznych žánrov od crustu, cez disharmonický death metal až po nejaké sludge-post momenty. Škaredá, bahnitá jazda, ktorá určite dobre poslúži, ako na zbavenie sa hnevu, tak aj na hudobné skúmanie.

Akurion – Come Forth To Me: Kanadský progresívny death metal s členmi a exčlenmi Neuraxis, Vengeful či Cryptopsy, z ktorých sa vrátilo hrdlo Mike DiSalva, ktorý tomuto veľmi živo pôsobiacemu technickému materiálu dodáva svojou lyrikou, a zúrivým prejavom ďalšiu dimenziu.

Cryptodira – The Angels of History: Je to progové, je to death metal, je to post metal, je to math, je to moderné, je to klasické. Veľmi podarený druhý album Newyorčanov prináša materiál, ktorý na jednej strane zaujme technickosťou a komplexnosťou, a na druhej strane zanecháva aj silné emocionálne stopy.

Album zo svetovej scény?

Kamil Adamík: Dal som 3 domáce, dám aj 3 zahraničné.

Leeched – To Dull The Blades of Your Abuse: Veľmi, veľmi, veľmi ťaživá načernalá kombinácia rôznych žánrov od crustu, cez disharmonický death metal až po nejaké sludge-post momenty. Škaredá, bahnitá jazda, ktorá určite dobre poslúži, ako na zbavenie sa hnevu, tak aj na hudobné skúmanie.

Akurion – Come Forth To Me: Kanadský progresívny death metal s členmi a exčlenmi Neuraxis, Vengeful či Cryptopsy, z ktorých sa vrátilo hrdlo Mike DiSalva, ktorý tomuto veľmi živo pôsobiacemu technickému materiálu dodáva svojou lyrikou, a zúrivým prejavom ďalšiu dimenziu.

Cryptodira – The Angels of History: Je to progové, je to death metal, je to post metal, je to math, je to moderné, je to klasické. Veľmi podarený druhý album Newyorčanov prináša materiál, ktorý na jednej strane zaujme technickosťou a komplexnosťou, a na druhej strane zanecháva aj silné emocionálne stopy.

Niektoré kapely už ohlásili koncerty na rok 2021. Ktorá koncertná udalosť je podľa teba najočakávanejšia?

Kamil Adamík: Pre mňa je to určite chystaný septembrový koncert Karnivool v Prahe.

Zaujala ale aj zostava turné Faces of Death, ktorá bude v náš Deň boja za slobodu a demokraciu vo Viedni, a kde sa ukážu Rivers of Nihil, Archspire, Allegaeon, Black Crown Initiate, a To The Grave. Samozrejme, ak sa niečo z toho naozaj uskutoční.

Čo chystáš v kapele na budúci rok?

Kamil Adamík: Máme rozpracované skladby na EP, v rôznych fázach nahratia. Uvidíme, k čomu sa dopracujeme.

Ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Kamil Adamík: Rád som sa s vami podelil o nejaké tie tipy z končiaceho sa roka, určite v ňom vyšla ešte kopa vynikajúcej muziky, ktorú objavím v nadchádzajúcom období. Objavujte aj vy, užívajte si čo máte radi, v čo najväčšom bezpečí v tejto podivuhodnej dobe, podporujte dobrú hudbu a namiesto komentárov na facebooku čítajte Metalmania-Magazín.

No, a také poslabšie prianie do nového roka by asi bolo: Veľa trpezlivosti a sily v roku 2021, lebo so skončením 2020 sa situácia zo dňa na deň nezmení. Držte sa.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/holotropic
http://bandzone.cz/holotropicband/

Andrej Kutiš (Castaway)

Andrej CastawayZdravím. Ako hodnotíš končiaci sa a, bohužiaľ, aj veľmi ťažký rok pre muziku 2020?

Andrej Kutiš: Keď sme si takto pred rokom želali navzájom šťastný nový rok, asi sme si pri tom predstavovali niečo iné. Čo k tomu dodať? Snáď len to, že rok, ktorý začal odchodom Neila Pearta ani nemohol dopadnúť inak. Buďme však aj trochu relativisti, je totiž fakt, že rok 2020 mohol síce prebehnúť o dosť lepšie, ale aj oveľa horšie.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Andrej Kutiš: Z hudobného hľadiska sa môžeme iba zmieriť s tým, že sme prišli o rok koncertného života. Stratené koncerty v publiku aj na pódiu sú určite sklamaním. S Castaway sme po vydaní albumu „Before We Drown“ koncom roku 2019 mali naplánovaný hustý koncertný program, nielen po Slovensku a Čechách.

Až sme sa obávali či to zvládneme bez náležitého ohrozenia manželských a partnerských vzťahov. 🙂 Ale nemá zmysel sa sťažovať, nie sme zďaleka jediní, kto ostal sedieť doma na škatuliach plných cédečiek.

Čo sa týka prekvapenia, ak môžem skĺznuť k troche samochvály, príjemne sme v rámci kapely prekvapili samých seba. Na jar sme investovali všetku energiu do presunu koncertov na jeseň. Keď sme si neskôr uvedomili, že ani z toho nič nebude, inšpirovali sme sa jednou marketingovou radou pôvodne určenou pre spisovateľov.

Znela asi v tom zmysle, že ak chcete účinne propagovať knihu, napíšte ďalšiu. Tri mesiace neskôr máme na vydanie pripravené polo-retrospektívne EP, z ktorého máme všetci veľmi dobrý pocit a o ktorom sme ešte v lete naozaj netušili, že ho budeme realizovať.

Nahrávali sme spolu s Devonom Gravesom z kapely Psychotic Waltz, ktorý je v rámci progresívno-metalovej scény dnes už kultom a legendou. Opäť sa potvrdilo, že takíto ľudia si nemajú, čo dokazovať a spolupráca s nimi je vždy zážitkom.

Dáme si menšiu bilanciu:

Aj keď ich nebolo veľa – ktorá koncertná udalosť na Slovensku (poprípade Českej republike) bola podľa teba najvýznamnejšia?

Andrej Kutiš: Za normálnych okolností to mohla byť celkom ťažká otázka, ale momentálne mi naozaj nič nenapadá. Asi by som sa mal priznať, že nie som veľkým fanúšikom on-line „koncertov“. Ak by sme otázku trochu geograficky rozšírili, zostala mi v pamäti februárová zastávka Testament, Death Angel a Exodus vo Viedni, a to zďaleka nielen kvôli covidovým následkom, ktoré toto turné neskôr zviditeľnili.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Andrej Kutiš: Na veľa vecí som si doteraz nenašiel čas, veľa albumov sa ku mne nedostalo, ale každoročnou zárukou kvality na domácej scéne sú určite Jakub Tirčo alebo Signum Regis. Rád som si tiež vypočul debut bratislavských LATE, rovnako ma potešilo, že k prvému albumu sa dopracovali chalani z Motorscream.

Pozitívne registrujem návrat Performed, Gloom, Antares či Makar Čudra. Ale je toho určite nepomerne viac, netreba to v žiadnom prípade brať ako vyčerpávajúci výpočet.

Album zo svetovej scény?

Andrej Kutiš: Či sa mi to páči alebo nie, v mojom veku je jedným z hlavných spúšťačov potešenia z hudby nostalgia. Preto asi nie je náhoda, že ma najviac zaujali nové albumy Fates Warning, Psychotic Waltz, Ayreon, Sepultura, Testament či dokonca Deep Purple alebo Ozzyho, od ktorých som pravdu povediac už veľa neočakával. 🙂

Niektoré kapely už ohlásili koncerty na rok 2021. Ktorá koncertná udalosť je podľa teba najočakávanejšia?

Andrej Kutiš: Niektorí to berú pomerne optimisticky a turné ohlásili už na marec/apríl, bodaj by im to vyšlo, rovnako ako Helloween v máji vo Zvolene. V každom prípade, ak si v pokoji užijeme letný Judas Priest v Bratislave, bude to fajn.

Čo chystáš v kapele na budúci rok?

Andrej Kutiš: Ako som už spomenul, hneď v prvých dňoch nového roka by malo uzrieť svetlo sveta naše nové EP s názvom „Everflowing Past“, ako aj video k jednej zo skladieb, ktoré sme poňali pomerne netradične.

Následne nám už snáď nebude nič brániť v tom, aby sme sa vrhli na nový album, na ktorý sme tak trochu začali myslieť už v tomto roku. Dokonca máme nahraté aj prvé demo verzie niektorých skladieb. No a určite by nebolo od veci dať si nejaké výživné živé vystúpenie, v tomto zmysle treba hlavne veriť, že bude kde, a s kým.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Andrej Kutiš: Samozrejme, hlavne ostaňte zdraví alebo čo najskôr vyliečení a pokúsme sa užiť si cez Vianoce aspoň nejaký pokoj. V tomto roku bolo najhoršie asi to, že sa vôbec nedalo rozumne odhadnúť, kedy by tomu všetkému mohol byť koniec. To sa snáď už mení a svetielko na konci sa konečne ukazuje, verme, že už nezmizne. Dík Tomáš aj tebe a drž sa!

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.castaway.sk/
https://www.facebook.com/castawayband
 http://bandzone.cz/castaway

Jozef Kováč (Bloody Redemption, Pseudosapiens)

Jozef BloodyZdravím. Ako hodnotíš končiaci sa a, bohužiaľ, aj veľmi ťažký rok pre muziku 2020?

Jozef Kováč: Nazdar Tomáš. Na uplynulý rok má každý z nás či muzikantov, ale aj fanúšikov ťažké srdce. Je zbytočné to rozoberať, každopádne pre dobro veci a hlavne všeobecného zdravia, mnohé veci, a obmedzenia rešpektujem.

Mrzí ma, že so Pseudosapiens sme nestihli živú podporu albumu Tlenie a veľa koncertov odpadlo aj Bloody Redemption. Na druhej strane intenzívne cvičíme a proces skladania nových vecí je vďaka izolácii rýchlejší.

Čo ťa príjemne prekvapilo na československej a svetovej metalovej scéne, a čo ťa naopak sklamalo?

Jozef Kováč: Z československej scény ma príjemne prekvapil dlho očakávaný debut brutalistov Realms Of Chaos, tiež novinka od Arawn, Shaark , Gotterdämmerung…

Svetová scéna toho priniesla celkom dosť, ale dostal som sa len k pár novinkám a potešili napr.: Deeds Of Flesh, Katatonia, Kvelertak, God Dethroned, Voracious Scourge… je toho určite viac. Sklamania spomenúť neviem, lebo som sa im asi dobre vyhýbal. 🙂 Dokonca ani nový Six Feet Under nepovažujem za sklamanie.

Dáme si menšiu bilanciu:

Aj keď ich nebolo veľa – ktorá koncertná udalosť na Slovensku (poprípade Českej republike) bola podľa teba najvýznamnejšia?

Jozef Kováč: Fúha! Ani sám neviem. Osobne ma potešil festival Kongen Fest – jediný tohoročný festival, kde sme vystúpili. Ničoho väčšieho som sa nezúčastnil.

Album z domácej scény, ktorý ťa najviac zaujal?

Jozef Kováč: U mňa je vrchol to, čo počúvam v danej nálade. Momentálne to bude asi The Seed od Realms Of Chaos.

Album zo svetovej scény?

Jozef Kováč: Tiež podľa nálady. Asi skúsim nový Enslaved. 🙂

Niektoré kapely už ohlásili koncerty na rok 2021. Na ktorú akciu sa najviac tešíš?

Jozef Kováč: Zaregistroval som, že v júni by mal v BA odohrať koncert Devin Townsend. Tam by som rád bol.

Čo chystáš v kapelách na budúci rok?

Jozef Kováč: Nasledujúci rok príde konečne na svet druhý album Bloody Redemption, ktorý pripravujeme s novým bubeníkom.

So Pseudosapiens makáme tiež na nových veciach, ale tvorba je zatiaľ niekde v polovici. S oboma kapelami sme pripravení odohrať koncerty hneď, ako sa táto porazená situácia zlepší.

No ok, tak to bolo všetko, ďakujem za rozhovor a prajem všetko dobré do nového roku, a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Jozef Kováč: Ďakujem aj ja, všetkým prajem pevné zdravie a tiež zdravý úsudok. Dosť nás rozdeľujú karantény a obmedzenia, nerozdeľujme sa ešte viac kvôli názorom.

Youtube ukážka:

Bloody Redemption:

Pseudosapiens:

Linky:

Bloody Redemption:
https://www.facebook.com/bloodyredemptionRA/?fref=ts
http://bandzone.cz/bloodyredemption
https://www.youtube.com/channel/UCeOkpUFd2_svlgjL-ZjX69w

Pseudosapiens:
https://www.facebook.com/PSEUDOSAPIENS-209627869072339/
https://bandzone.cz/pseudosapiens/

Foto Kamil Adamík: Werdz

P.S: Za celú redakciu prajem čo najšťastnejší nový rok 2021 🙂

One thought on “Koncoročná anketa 2020 – Ady Hnat (Etterna), Peter Hajdu (Slight Lie), Kamil Adamík (Holotropic), Andrej Kutiš (Castaway), Jozef Kováč (Bloody Redemption, Pseudosapiens)”

  1. V pôvodnej verzii chýbala odpoveď od Kamila Adamíka, na otázku o najzaujímavejšom albume zo svetovej scény. Chyba vznikla pri úprave textu, odpoveď sa neskôr doplnila. Za chybu sa ospravedlňujem.

    Thomas Kai – admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *