Vexillum – When Good Men Go to War

Vexillum When coverJedna z veci, v ktorých sú Taliani majstri, je rock/metalová muzika. Hlavne jej melodickejšia odnož. Ak sledujete kapelu Rhapsody of Fire určite ste narazili aj na zoskupenie Vexillum. Tí od roku 2007 produkujú skvelú melodickú power metalovú muziku, obohatenú o folk prkvy.

Niektorí si ich možno pamätáte z koncertu spomínaných Rhapsody of Fire na Slovensku v r. 2011. Navyše ich basák Francesco Ferraro v r. 2019 posilnil zostavu nemeckých Freedom Call.

Zmeny

V apríli vydali novú platňu When Good Men Go to War, ktorou nadvizali na predošlý počin Unum. No oproti predchodcovi nastali na ňom určité zmeny. Nepoužili už toľko hostí (zrejme aby ich neobviňovali z pokusov o ,,novú Avantasiu“ 🙂 ), siahli po novom vydavateľstve. Texty už netvoria už všetky jeden príbeh, ale každá pieseň je samostatným príbehom. Majú však spoločnú myšlienku.

Epic

No hudobne určite nebudete ochudobnení. Do sýtosti si užijete viac než hodinu krásnej epickej melodickej muziky. Samozrejmosťou bude množstvo folk prvkov (gajdy, flauty) a aj mohutné zborové spevy. Vypichnúť by som chcel aj množstvo vyhrávok (Voluntary Slaves Army) a zmien tempa.

Jeho epickosť dokresľujú aj zvuky bitiek na konci skladieb. Trochu ma osobne mrzí, že kapela nemá člena, čo by aspoň na niektorý z folk nástrojov zahral aj na živo. Tak ako minule ani tentokrát nebude chýbať ani taliansky spievaná skladba – Quel che volevo. Krásne spojenie akustických gitár, flauty a talianskeho spevu.

Záver

Krásny epic metalový album. Tvrdá dvojročná práca sa skutočne vyplatila. Kvalitou ničím nezaostáva ani za dielami ako napr. Symphony of Enchanted Lands, Dawn of Victory. V prípade, že ste o Vexillum ešte nepočuli, okamžite by ste to mali napraviť.

Lineup:

  • Dario Vallesi – spev
  • Michele Gasparri – gitary, zbory
  • Francesco Caprina – gitary
  • Francesco Ferraro – basa
  • Efisio Pregio – bicie

Hostia:

  • Alessio Lucatti (Vision Divine, Deathless Legacy) – klávesy

Tracklist:

  1. Enlight the Bivouac
  2. Sons of a Wolf
  3. Voluntary Slaves Army
  4. When a Good Man Goes to War
  5. Last Bearer’s Song
  6. The Deep Breath Before the Dive
  7. Prodigal Son
  8. Flaming Bagpipes
  9. With My Hands
  10. The Tale of the Three Hawks
  11. Quel che volevo

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.vexillum.biz/
https://www.facebook.com/vexillumofficial/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *