Frozen Crown – Winterbane

frozen winterbane coverNepamatuji si, kdy jsem tak rychle na nějaké album změnil názor a to směrem k lepšímu. Nejdřív mi to, až na pár momentů, totiž nepřišlo nijak zvlášť zajímavé. Spíš jako jedno z mnoha podobně znějících alb.

Jako už mnohokrát je ale prostě potřeba si album naposlouchat a nechat si to v hlavě trochu usadit a zorientovat se.

Federico Mondelli je hlavní tahoun skupiny, hraje na kytaru, kláves, vytvořil obal alba a má na starost mužský vokál, v některých písničkách pojatý jako protiklad k zpěvačce Jade. Ta je vlastně příběhem sama o sobě. Giada „Jade“

Etro mě zaujala z alba jako první. Nejdřív tím, že po nějaké době slyším zpěvačku, která zpívá svým přirozeným hlasem a projevem. Prostě jen zpívá. Nejdřív mi to přišlo trochu takové nedotažené, ale teď si myslím, že právě ten civilní projev je moc fajn a čím víc toho z alba mám v hlavě, tím víc mě baví jí poslouchat.

Stylově je to dle promo informací muzika pro fanoušky od Judasu po Dragonforce. Jo, hraje se tu dost rychle a i to mi chvilku vadilo, ale už to neplatí. Už to nevadí. Naopak. Když se v albu zorientujete, rozklíčujete co se kdy bude dít, tak ty riffy a melodie začnou vyplouvat s mnohem větším účinkem. Je tu i několik rytmicky složitějších pasáží a i ty mě celkem baví. Naštěstí se nehraje pořád jen rychle.

Je tu i jedna cover verze a to hned Night Crowler od Judas Priest. Paradoxně ale nevím proč. Možná chtěli vzdát hold svým vzorům, možná je to jen PR., ale je to jen cover, který tu být nemusel. Na Painkillerovi je to pecka, tady je zbytečný.

Nejvíc se mi líbí The Lone Stranger. Není to nejrychlejší skladba desky, ale mě uhranula nejvíc.

Muzikantsky tomu není co vyčítat. Snad jen výraz skupiny v promoklipu Far Beyond je trochu bez emocí, právě až na Jade a zvuk je na můj vkus moc „digitální“ , leč moderní. Ale jinak proč ne.
Fajn album.

Lineup:

  • Giada “Jade” Etro – spev
  • Federico Mondelli – vokál, gitary, klávesy

Hostia:

  • Federica Lanna – vokály (7)

Tracklist:

  1. Embrace the Night
  2. Towards the Sun
  3. Far Beyond
  4. The Lone Stranger
  5. Crown Eternal
  6. The Water Dancer
  7. Angels in Disguise
  8. Night Crawler (Judas Priest cover)
  9. Tales of the Forest
  10. Blood on the Snow

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/frozencrownofficial/
https://frozencrown.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/frozencrownofficial/

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *