Hedonihil – II – Symptomatic

Hedonihil II coverHedonihil vznikli pôvodne ako bočný projekt Juusa Raatikainena, bubeníka doom/death metalových Swallow the Sun. Pridali sa k nemu aj ostatní kolegovia z domovskej kapely –  gitarista Juho Räihä a spevák Mikko Kotamäki.

Najnovší album II – Symptomatic vychádza 14. mája 2021. Tentokrát ho však Juuso nahral takmer úplne sám. Postaral sa o gitary, basu a bicie. Ako spevák tentokrát spolupracoval tajomný Decay.

V ôsmych skladbách sa miešajú death a black metalové vplyvy. Ale nemyslím si, že by to bol problém, kapela vás buď zaujme alebo unudí. Je jedno, kam ju zaradíte.

Už prvá pieseň Blood Mural so zaujímavými aranžmánmi navodí atmosféru hnevu, ničenia a rozpadu a takto pokračuje celý album. Počujete divokú hudbu, istú bezprostrednosť v hraní, sem tam fakt dobré gitarové riffy, growling. Celkový dojem z toho je číra zúrivosť muzikantov. Mne osobne sa najviac páčila Self-harm Meditation.

Je to ako pochod smrti, pochod nenávisti voči všetkému a všetkým. Akoby ste kráčali unavení, zakrvavení a zablatení zničenou krajinou na istú smrť a ešte sa vám to aj páčilo.

Album síce nie je nejako výnimočný, ale mne sa páčil. Tá naštvanosť jeho skladieb ma celkom nakopla.

Lineup:

  • Juuso Raatikainen – gitary, basa, bicie

Hostia: 

  • Decay – spev

Tracklist:

  1. Blood Mural
  2. Shattered Mindscapes
  3. Self-harm Meditation
  4. Stepping Closer to Death
  5. The Grey Walls
  6. Redeemer
  7. Headshot (Misanthropy Pt III)
  8. Last Words

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Inverse Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/hedonihil
https://www.facebook.com/swallowthesun
http://swallowthesun.net/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *