Hedonihil – I

Hedonihil I coverNie je to nič výnimočné, že si členovia kapely občas nájdu vedľajší projekt, ktorému venujú nápady, ktoré sa do pôvodnej kapely nie vždy hodia. Väčšou raritou však je, ak si až traja členovia jednej skupiny nájdu vedľajší projekt.  To sa stalo aj v tábore Swallow the Sun. Juuso Raatikainen, Mikko Kotamäki, Juho Räihä si založili death metalové teleso Hedonihil. Túto jar vydali album s názvom I.

Čo ostalo z pôvodnej tvorby Swallow the Sun na tejto novinke je ponurá, temná atmosféra, textami dohnaná až do tých najvyšších výšin mizantropie. Vec, ktorá sa ale zmenila je čistá nálož nekompromisného death metalu. V zovretí mŕtveho kovu sa ocitneme od prvých sekúnd a dostaneme sa z neho až na úplnom konci.

Rýchle tempo, brutálny vokál, no napriek tomu si skupina našla dostatok priestoru pre zakompovanie viacerých melodických pasáží. Ak sa na to teda pozrieme v globále, tak máme možnosť počuť 8 autorských songov + 1 cover na záver od skupiny GG Allin- You Hate Me and I Hate You.

Album bez nejakých výraznejších žánrových výchyliek, ale zároveň aj bez nejakých výrazne slabších kúskov. Jednoducho fínska kvalita v metalovom svete.

Suma sumárum: Ak si chcete vypočuť menšiu odbočku do undergroundu od členov úspešnej skupiny, ktorí posunú limity svojej hudby do väčších extrémov, I by pre vás mohla byť to pravé orechové.

Lineup:

  • Mikko Kotamäki – vokály
  • Juho Räihä – gitara
  • Juuso Raatikainen – bicie

Tracklist:

  1. Otherwordly Embrace
  2. Run You Scum
  3. The Hedonist Anthem
  4. Temple of Venus
  5. Anti-Human Agenda
  6. The Whole Human Species Systematically Murdered
  7. Better Tomorrow
  8. Pessimism Is the New Realism
  9. You Hate Me and I Hate You

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Inverse Music Group

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/hedonihil
https://www.facebook.com/swallowthesun
http://swallowthesun.net/

Hodnotenie: 4,5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *