Reinforcer – Prince of the Tribes

Reinforcer Prince coverNevím, co je to v posledních letech za módu, že už i sama vydavatelství nebo agentury v promo materiálech přímo uvádějí, komu je kapela, kterou se snaží vyslat do světa, podobná. Asi jsem starý, ale pamatuju dobu, kdy být někomu podobný byla pro kapelu spíš potupa. Dnes je to jeden z hlavních ukazatelů.  Zde se uvádí, že Reinforcer jsou klasický heavy metal pro fanoušky Judasu, Maidenů, Accept, Dia, Iced Earth. Budiž.

Jedna skupina tu ale uvedena není, a té se to podobá nejvíc, řekl bych. A to jsou Blind Guardian. Rainforcer mi fakt příjde jako pokračovatel právě jejich svižného stylu a pojetí nebo práce s melodií, a možná za to může i podobnost ve zpěvu a frázování.

Nojo, ale ona to není jen kopie. Když přijmete okolnost, že kapel je jako máku a je čím dál těžší se někomu, kdo již existuje, nepodobat, tak je tu myslím velice dobrá deska, která mě začíná bavit.

Tématicky se jedná o texty inspirované historií, takže tu máte válečníky, žoldáky, čest a vše kolem toho. Na to, že jde o první „velkou“ desku skupiny je to fakt zpracováno se vším všudy a ze studií, kde nahrávají třeba Powerwolf.

Black Sails se mi líbí čím dál víc. Je to ale taky asi největší smaženice na albu. Refrén to v některých pasážích sype fakt z ostra. Jen trochu kýčovitý začátek, ale to se dá vydržet. Jinak ale nemám pocit, že by to celé bylo nějak uměle vyprodukováno, jak můžete dnes nejednou slyšet. Myslím, že v tom je něco, co stojí za pozornost.

Nějaká ta živočišná přirozená energie, která dělá bigbít bigbítem už padesát let. Shieldmaiden, Z32, Another night, Coup de Gräce. To jsou další čtyři kusy, které bych teď z alba doporučil.

Máte tu vše podstatné. Dva kopáky, kytary s basou, které se nebojí žádného tempa a zpěv ve stylu Hansiho. Jo, líbí se mi to.

Lineup:

  • Logan Lexi – spev
  • Niclas Stappert – gitary
  • Tobias Schwarzer – gitary
  • Marvin Fretter – basa
  • Lasse Schmiedel – bicie

Tracklist:

  1. Prince of the Tribes
  2. Allegiance and Steel
  3. Black Sails
  4. Shieldmaiden
  5. Coupe de Grâce
  6. Thou Shall Burn
  7. Hand on Heart
  8. Another Night
  9. Z32

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.reinforcer.de/
https://www.facebook.com/reinforcermetal/
https://www.instagram.com/reinforcermetal/
https://reinforcer.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCCehrG6AcJznKB2uc4Or4yQ/

Hodnotenie: 4,5/6

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *