Fafex – Mýtus

fafex mytus cover

fafex mytus coverFafex je rock-punk-metal-electro projekt Petra Kocha – gitaristu, speváka a songwritera, zároveň spoluzakladateľ a kapiel Centrum Rozbitého Skla a Runabout. Novinka Mýtus vyšla 31. marca 2021.

Album začal vznikať počas lockdownu začiatkom jesene 2020 a ako hovorí samotný autor, vplyvom temnej doby sa do textov dostali viaceré nostalgické a pesimistické témy.

Nájdeme tu 13 skladieb, v ktorých je cítiť chuť experimentovať so zvukom aj štýlmi. Je to sympatické a celkom sviežo minimalistické dielko s výraznými stopami klasického rocku 70.- 80. rokov. Príjemná gitarová hudba so svojráznymi textami a sem tam takmer psychedelickými aranžmánmi, kde občas úplne vidíte úškrn autora, ako sa na tom skvele baví.

Spolu s autorom sa vrátite do časov, keď hrával Dežo Ursíny či Collegium Musicum. Dokonca občas som mala pocit, že počujem Bez ladu a skladu. Texty majú vtip, hĺbku aj nadhľad (Život mapy prekreslil) a sem tam sú trocha depresívne (Chcel by som žiť v inom storočí).

A niektoré, minimálne Keď budeš mať sedemdesiat, sú ozaj čistá recesia a to ja fakt môžem. Už je to veľa rokov je u mňa úplná topka a nie je to len tou parádnou spomienkou na Jara Filipa.

Mýtus je slušný album, v ktorom nájdete veľa dobrých pesničiek s chytľavými rytmami a dobrými textami. Táto muzička mi sadla ako riť na šerbeľ, po pár minútach som si nahlas spievala a bolo mi jedno, že fakt spievať neviem.

Lineup:

  • Fafex – spev, gitary, programovanie

Tracklist:

  1. Kde sú tie časy
  2. Ráno
  3. Život mapy prekreslil
  4. 2020
  5. Keď budeš mať sedemdesiat
  6. Chcel by som žiť v inom storočí
  7. Zem sa točí ďalej
  8. Mýtus
  9. Už je to veľa rokov
  10. Svetelné dni a roky
  11. Zmysel
  12. Na konkurze
  13. Niekto odišiel

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/fafexmusic/
https://bandzone.cz/fafex
https://fafex.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *