Svieca vo vetre – (Ne)poznaní

Svieca vo (Ne)poznaní coverMedzi kapely, ktoré su pomerne neznáme no napriek tomu skvelé patria aj púchovskí alternatívni rockeri Svieca vo vetre. Koncom minulého roka vydali druhý album (Ne)poznaní.

Pri jeho počúvaní zaznamenáte náznaky rôznych hudobných štýlov, čo rozhodne pridáva skladbám na zaujímavosti. Ja som občas začula niečo, čo mi vzdialene pripomenulo Him.

Nachádza sa na ňom 10 chytľavých skladieb, ktoré sa naozaj dobre počúvajú. Nájdete tu prepracované gitarové sóla, zaujímavé aranžmány a premýšľavé melancholické texty.

Každá pieseň pekne plynie, sledovať to je to ako plavba po rieke. Sem tam sa síce vyhýbate kameňom, voda sa mení z pokojnej na divokú, ale aj tak je to príjemná plavba.

Ak môžem vybrať, najviac sa mi páčila Tma (prekrásna atmosféra) a Hej, hej, hej (dobrá vypaľovačka). A Dušan ma rozosmial, taká recesia je celkom fajn (chcela by som vidieť, ako je hrajú na koncerte).

Svieca vo vetre robí muziku, ktorá jednoducho má niečo do seba. Taký dobrý pocit po dopočúvaní som už dávno nemala. Bolo to skoro ako meditácia. Nie, nie je to žiadny výbuch supernovy. Skôr vietor na začiatku jari, ktorý prináša predzvesť

Lineup:

  • Matej – spev, gitary
  • Michal – spev, gitary
  • Samo – spev, gitary
  • Daniel – basa
  • Milan – bicie

Tracklist:

  1. Kráľ
  2. Tma
  3. Na krídlach anjela
  4. Nepoznaní
  5. Rocková španielka
  6. Záchranca
  7. Zrada bolí
  8. Hej Hej Hej
  9. Studená vojna
  10. Dušan

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: SVV STUDIO

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.sviecavovetre.sk/
https://www.facebook.com/sviecavovetre/
https://www.youtube.com/channel/UC_MN6zynU0SlapBIC6Z4vuw/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *