Cirith Ungol – Half Past Human (EP)

cirith ungol half past cover

cirith ungol half past coverEpic metalová legenda legiend Cirith Ungol opäť prežíva zlaté časy. Ich návrat v roku 2015 bol v znamení úspechu a minuloročný album Forever Black patrí do zlatého spevníku C.U..

Kapela však vďaka lockdownom nemohla na turné a tak sa vrhli na ďalšie projekty. Prvý z nich bola reedícia ich legendárneho dema The Orange Album na CD v kompletnej verzii. Druhý je EP Half Past Human. To obsahuje na novo nahratú skladbu Route 666 zo spomínaného dema a potom tri nikdy nenahraté skladby zo sedemdesiatych rokov.

Táto nahrávka vznikla v rovnakej zostave v akej prebehol návrat. Znie fantasticky a úžasný jakot banshee v podaní Tima Bakera sa vám hneď zavŕta do mozgu. Známa Route 666 je ochudobnená o klávesy, ktoré na deme dominovali a je to len dobre, keďže ich zvuk mierne liezol na nervy. Skladba je fantastická a vždy som ju mal rád. Ten sabbathovský smrad je nádherný.

Druhá Shelob’s Lair je hit ako vyšitý. Skvelá rocková vec s metalovým zrýchlením a úžasnými vyhrávkami v refréne. Brutish Manchild sa nesie v duchu ranných Judas Priest a toto musí byť koncertná tutovka. A nestačím sa len diviť, prečo tieto songy neuzreli svetlo sveta už o dekády skôr.

Záverečná dlhšia a megaepická Half Past Human vás prevedie mnohými náladami a využitie klávesov je len príjemná čerešnička.

Oproti predchádzajúcemu albumu síce nahrávka utrpela zvukovo, ale to nemení nič na tom, že sa jedná o ďalší masterpiece a mne nezostáva nič iné ako sa tešiť na ďalší.

Lineup:

  • Tim Baker – spev
  • Greg Lindstrom – gitary
  • Jim Barraza – gitary
  • Jarvis Leatherby – basa
  • Robert Garven – bicie

Tracklist:

  1. Route 666
  2. Shelob’s Lair
  3. Brutish Manchild
  4. Half Past Human

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Metal Blade Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/cirithungolofficial/
https://cirithungol.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/cirithungolband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *