Pestilence – Exitivm

Pestilence Exitivm coverKeď Pestilence vydajú nový album, svet by mal pokorne počúvať. Deviate dielo tejto legendy nesie názov Exitivm, čo v latinčine znamená ,úplná deštrukcia’.

Tento deathmetalový fenomén sa zrodil pred 35 rokmi v malom holandskom mestečku Enschede, neďaleko nemeckých hraníc. Jeho motor gitarista Patrick Mameli nikdy nevstúpil dvakrát do tej istej rieky, no napriek tomu má jeho kapela vždy rozpoznateľný štýl.

Po odchode Martina van Drunena, ktorý nareval prvé albumy Malleus Maleficarum a Consuming Impulse, sa sám postavil za mikrofón a stvoril kult Testimony Of The Ancients. Z tejto ,trojice’ sme si ako Mordum brali príklad.

Zostava Pestilence je tentoraz čisto holandská a opäť sa jej podarilo perfektne skĺbiť agresivitu s progresivitou. Táto kombinácia podporuje lyrický koncept o globálnej technokratickej nadvláde, umelo vyvolaných duševných chorobách, masovej hypnóze a škodlivých vonkajších entitách, ktorí obracajú našu myseľ proti nám.

Preto je album temný a nenávistný. Strašidelná atmosféra a zlovestne futuristické riffy vytvárajú diabolsky návykovú látku. Exitivm vás chytí pod krkom a zatrasie všetkým, čo vo vás ešte zostalo. Ich zvuk je moderný a chladný.

Patrick Mameli nám naznačuje, že realita už nie je to, čo bývala. Ľudstvo žerie pravdu z obrazovky. Hovorí aj o tom, že aj death metal, ktorý ponúkajú sa zmenil. Ale tejto manipulácii môžete veriť.

Lineup:

  • Patrick Mameli – spev, gitary
  • Rutger van Noordenburg – gitary
  • Joost van der Graaf – basa
  • Michiel van der Plicht – bicie

Tracklist:

    1. In Omnibvs (Intro)
    2. Morbvs Propagationem
    3. Deificvs
    4. Sempiternvs
    5. Internicionem
    6. Mortifervm
    7. Dominatvi Svbmissa
    8. Pericvlvm Externvm
    9. Inficiat
    10. Exitivm
    11. Immortvos
    12. Personatvs Mortem (Outro)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Agonia Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.pestilence.nl/
https://www.facebook.com/Pestilenceofficial/
https://www.instagram.com/pestilenceofficial/
https://pestilenceofficial.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/6JcFn4PlXFuXmhRXpOpsan/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *