Zomrel Joey Jordison

V krátkom čase nastalo ďalšie nečakané úmrtie na metal scéne. Viaceré média informovali o úmrtí Joeyho Jordisona, známeho hlavne z pôsobenia v Slipknot. Mal iba 46 rokov

Joey Jordison

Jeho rodina vydala vyhlásenie: ,,S hlbokým zármutkom sa s vami chceme podeliť o správu, že Joey Jordison, skvelý bubeník, hudobník a umelec, pokojne zomrel v spánku 26. júla 2021 vo veku 46 rokov. Joeyho smrť v nás zanechala prázdne srdcia a pocity neopísateľného smútku. “  

Rodina usporiada súkromný pohreb a žiada médiá a verejnosť, aby rešpektovali ich želanie.

Joey sa narodil v 1975-tom v Des Moines (štát Iowa) ako Nathan Jonas Jordison.

Už v minulosti mal zdravotné problémy. Pred niekoľkými rokmi prekonal priečnu myelitídu – zápal miechy, ktorý viedol k tomu, že Joey prestal používať nohy.

Slipknot zakladal v r. 1995, spolu s perkusionistom Shawnom Cruhanom a basgitaristom Paulom Grayom.

O dôvodoch vylúčenia zo Slipknot mlčal on aj kapela, no v r. 2016 sa zúčastnil preberania ceny Metal Hammer Golden Gods Awards v Londýne.

Podľa jeho slov dostal iba jeden e-mail o tom, že končí v kapele. Napriek tomu pochválil 5. album kapely – The Grey Chapter (2014), kde hral jeho nástupca Jay Weinberg a nový basák Alessandro Venturella.

Pred troma rokmi Joey začal pracovať na svojej prvej knihe. A v 2018-tom absolvoval európske turné s death metalovým superbandom Sinsaenum.

R.I.P.

Zdroj: https://skr.sk/w3S0O, Foto: Gamerscore Blog, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *