Enslaved – Caravans To The Outer Worlds (EP)

Enslaved Caravans cover,,Pohľad ,,Vikingov“ Enslaved na extrémny metal je osviežujúci. Ich minuloročný album Utgard ma naozaj zaujal, tak som sa na ďalšiu nahrávku skutočne tešila.

EP Caravans To The Outer Worlds vyšlo 1. októbra 2021. Obsahuje štyri songy, z toho dva inštrumentálne.

Titulná skladba odštartuje jednoduchým hudobným motívom, zrazu prebitým drsnými Arveho gitarovými riffmi a hneď na to parádnym Grutleho vrčiakom. Striedanie growlingu s čistými vokálmi a zmeny rytmu majú slušný odpich.

Dostaneme ozaj poriadnu dávku úžasnej gitarovej hudby od chlapa, čo rukami čaruje. Na konci piesne tu budeme mať pochodový rytmus.

Inštrumentálka Intermezzo I – Lönnlig Gudlig je parádne strašidelná, gitara na začiatku znie ako veľké stojace hodiny z hororu, ktoré majú miesto kyvadla kosák a atmosféru ešte vyhrocujú rôzne zvuky z pozadia. A znova sa vracajú pochodové bubny. Uvažujem, kam vlastne pochodujeme. Hádam je lepšie to nevedieť.

Runn začína jemne, akoby nepatrične, aj keď drásavá (prenikavá) gitara je stále prítomná. Hudba, v ktorej sa opakuje jeden hlavný motív, je až extatická a spev znie skoro ako modlitba. Možno je to modlitba za tých, čo kráčajú k svojej záhube.

Ďalšia inštrumentálka Intermezzo II – The Navigator je kombináciou elektronických zvukov, výrazných bicích a samozrejme skvelých gitarových riffov, ukončuje celý tento pre mňa prikrátky výtvor.

EP Caravans To The Outer Worlds je výborná ukážka tvorby svojráznej kapely, bez problémov prekračujúcej hranice rôznych žánrov a vychádza jej to.

Lineup:

  • Grutle Kjellson – spev, basa, harfa
  • Arve Isdal – gitary
  • Ivar Bjørnson – gitary, klávesy, piano, doprovodné vokály
  • Håkon Vinje – klávesy, čistý spev
  • Iver Sandøy – bicie, čistý spev

Tracklist:

  1. Caravans to the Outer Worlds
  2. Intermezzo I – Lönnlig Gudlig (instrumental)
  3. Ruun II – The Epitaph
  4. Intermezzo II – The Navigator (instrumental)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://enslaved.no/
https://www.facebook.com/enslaved/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *