Unleashed – No Sign of Life

Unleashed No Sign cover

Unleashed No Sign coverŠvédska deathmetalová stálica Unleashed vznikla v roku 1989 v Štokholme a v súčasnosti vydali, okrem iného, svoj štrnásty štúdiový album No Sign Of Life, čo je naozaj úctyhodné.

Patrí do prvej vlny škandinávskych kapiel ako Entombed, Dismember, Therion, Grave, Edge Of Sanity, Tiamat, či Nihilist. Začali písať texty o severskej mytológii a vikingskej kultúre namiesto klasických hororových motívov, čo bolo na počiatku 90. rokov veľmi novátorské a držia spolu v nezmenenej zostave už takmer tri dekády.

Skvelé tempá drevorubačov začnú aj ukončia pohreb života a ešte viac zvýrazňujú úctu a vernosť k svojmu žánru. Fredrik Folkare patrí už dlhé roky aj do ,smečky’ krajanov Necrophobic a to nielen ako gitarista, ale aj ako koproducent.

Duniaci valec nájazdníkov zo zamrznutého severu rozbíja kaleidoskop deathu nového albumu na detailné mutácie, zmiešané s thrashom, či groove metalom. ,Žiadna známka života’ je koncepčné dielo, vychádzajúca z doteraz nepublikovaného románu, ktorý napísal basák, vokalista a motor tejto bandy Johnny Hedlund.

Unleashed sú späť, aby obhájili svoj trón. Vytvorili ďalšiu surovú zvukovú zbraň, pred ktorou nepriateľ uteká do púšte a jeho armáda stráca vieru. Toto je old school death metal, hraný rýchlo, agresívne a vyzreto.

Lineup:

  • Johnny Hedlund – spev, basa
  • Tomas Olsson – gitary
  • Fredrik Folkare – gitary
  • Anders Schultz – bicie

Tracklist:

  1. The King Lost His Crown
  2. The Shepherd Has Left the Flock
  3. Where Can You Flee?
  4. You Are the Warrior!
  5. No Sign of Life
  6. The Highest Ideal
  7. Midgard Warriors for Life
  8. Did You Struggle with God?
  9. Tyr Wields the Sword
  10. It is Finished
  11. Here at the End of the World

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.unleashed.se
https://www.facebook.com/unleashed
https://www.instagram.com/unleashed_official
http://www.napalmrecords.com

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *