Secret Session – Dancing in the Liquid Light

Secret Dancing cover

Secret Dancing coverKapela Secret Session je veľmi zaujímavá. Jej muzika je mi blízka. Páči sa mi, ako sa hrajú s nápadmi a štýlmi. Dobre sa to počúva, má to v sebe pohodovú atmosféru a nenápadné spomienky na časy minulé.

Ich najnovší album Dancing in the Liquid Light vyšiel ešte v júni. Výnimočný  je tým, že bol nahrávaný naživo pred obecenstvom v Banskej Bystrici za spoluúčasti medzinárodného umeleckého súboru Divadla Štúdio tanca.

Nič tu nie je dohrávané, či prespievané. Vďaka tomu má poslucháč autenticky zážitok. Profesionálni tanečníci z krajín ako Čile, Poľsko, Cyprus, Malajzia a Slovensko si na skladby kapely pripravili tanečné choreografie, ktoré pretkali teatrálnymi vsuvkami a spontánnymi improvizáciami.

Výsledkom je živý zážitok spájajúci hudbu, tanec, pohyb a výtvarné umenie. Vystúpenie totiž svojimi kúzelnými projekciami sprevádzala dvorná „meotaristka“ skupiny Iva Macková. Mnoho z toho vidieť v klipe k piesni Emperor´s Daughter, ktorý plní funkciu reportáže z tohto večera.

Na albume sa nachádza sedem skladieb, ktoré nevyšli na prvotine „Fish Flying“. To prvé, čo mi pri počúvaní prišlo na myseľ, je slovko príjemná. Takáto hudba je rozhodne balzam na nervy, náboj pozitívnej energie a slušná zábava.

Pri počúvaní si spomeniete na začiatky bigbítu na Slovensku v tom najlepšom zmysle slova. Piesne s textami o problémoch dnešného sveta s dobrými melódiami majú v sebe niečo, čo si poslucháča hneď chytí a do konca nahrávky nepustí. To, že sú niektoré skaldby pomerne dlhé určite nevadí.

Muzika, za akú by sa určite nehanbil ani Fero Girglák, mi na dlhú dobu zlepšila náladu.

Lineup:

  • Palo Gajdoš – spev,  gitary
  • Dano Kéry – gitary, spev
  • Belinda Rašnerová – basa, spev
  • Maťo Šalko – bicie, spev

Tracklist:

  1. Oblak V E
  2. Good Time Music (For the End Time Days)
  3. Tea
  4. I Know (I Know Nothing)
  5. Green
  6. Every Square Will Be a Circle
  7. Emperor’s Daughter

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/secretsessionsk/
https://www.instagram.com/thesecretsession/
https://bandzone.cz/secretsession/
https://www.youtube.com/channel/UChvxU15owd8KOahrLNu2NfQ

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *