Rage – Perfect Man

rage perfect man cover

rage perfect man coverPo rozpade predošlej zostavy Rage – Peavy spravil najlepší čin svojej kariéry a založil najlegendárnejšie trio metalu osemdesiatych rokov. Z hard rockovej bandy Rusty Nail prebral majstra riffov Manni Schmidta.

Ten priniesol do záplavu super melodických, zároveň rýchlych a komplikovaných riffov. Okrem toho dobre vyzeral a bol showmanom každou bunkou tela.

Perfektný človek

Na bicie sa posadil malý Grék – Chris Efthimiadis zo speed metalovej skupiny Atlain (odporúčam ich debut Living In The Dark). Muzikanti prispôsobili imidž dobe a nahrali platňu Perfect Man, ktorú môžeme nazvať klasikou.

Celý album sa ženie dopredu a nenechá nič dlžný menu Rage. Ale skladby sú tak nejak muzikálnejšie a chytľavejšie. Dovolím si tvrdiť, že je to zásluha hlavne Manniho. Jeho hra je proste okúzľujúca. Po ňom to už nikto nedokázal. Každý z ďalších gitaristov hral len sám za seba a nie za kapelu.

Na úvod tu máme vypaľovák Wasteland a štýl, ktorý definuje kapelu bol zrodený. Tvrďárna In The Darkest Hour je obrovský hit, Perfect Man dominuje obrovským boogie riffom a to, čo sa nazýva hitom skrýva mega pecka Don’t Fear the Winter.

Táto pieseň definuje to, čo máme na Peavyho partii najradšej. Úprimne, málo skladieb je od nich slávnejších. Možno by sa s menovanou zrátali na prstoch jednej ruky.

Význam nahrávky

Vo východnom bloku nastala ,,Rage – mánia”. Došlo to tak ďaleko, že na turné k Perfect Man, Rage mali natočiť v Poľsku svoju prvú videokazetu.  Podľa ,,Rage mytológie” ju naozaj natočili, ale pred koncertom sa tak opili, že to vydavateľ odmietol vydať.

Lineup:

  • Peter “Peavy” Wagner – spev, basa
  • Manni Schmidt – gitary
  • Chris Efthimiadis – bicie

Hostia:

  • Will Reid-Dick – doprovodné vokály
  • Eric – doprovodné vokály
  • Thommy – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Wasteland
  2. In the Darkest Hour
  3. Animal Instinct
  4. Perfect Man
  5. Sinister Thinking
  6. Supersonic Hydromatic
  7. Don’t Fear the Winter
  8. Death in the Afternoon
  9. A Pilgrim’s Path
  10. Time and Place
  11. Round Trip
  12. Between the Lines

Rok vydania: 1988

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.rage-official.com/
https://www.facebook.com/RageOfficialBand
https://www.facebook.com/Peavy-Wagner-101631338638748/
https://www.instagram.com/RageOfficialBand/
https://www.youtube.com/channel/UC_ETohsfT1X0H1pbWdFxq3w

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *