Krásne sviatky 2021

vianoce 2021
Aj metalisti a rockeri majú radi vianočné sviatky. Mnohé kapely (zahraničné aj slovenské) nahrali piesne s vianočnou tematikou.

vianoce 2021

Pozrime sa na niekoľko z nich:

1. Halford – Oh Holy Night

Legendárny ,,metal God“ Rob Halford vydal v októbri 2009 sólo album s názvom III: Winter Songs. Jeho súčasťou je aj songa Oh Holy Night.

2. The Darkness – Christmas Time

V roku 2000 vznikla vo Veľkej Británii glam/hard rocková kapela The Darkness. Napriek tomu, že sa písal rok 2000 (čiže nie 80 +) zaznamenala veľký úspech. V 2003-ťom vydala singel Christmas Time (Don’t Let The Bells End), ku ktorému bol natočený aj videoklip.

3. Twisted Sister – Oh Come All Ye Faithful

Aj legendárni americkí glameri Twisted Sister majú radi Vianoce. V r. 2006 vypustili do sveta vianočný album A Twisted Christmas. Obsahoval aj túto pesničku Oh Come All Ye Faithful.

4. Slade – Marry Christmass

Ak vám ide na nervy All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey, môžete siahnuť aj po tomto hite legendárnych Britov Slade. Pieseň pochádza z roku 1973 a objavila sa na ich rovnomennom singli.

5. Orion’s Reign – Joy To The World

Grécki symfonici Orion’s Reign u nás nie sú príliš známi. No nahrali viacero piesní s vianočnou tematikou. A koleda Joy To The World, na ktorej spolupracovala aj nórska speváčka Minniva sa im fakt vydarila. Alebo nie?

6. Majestica – A Majestic Christmas Theme

Partia okolo Tommyho Johanssona – Majestica sa minulý rok pustila do veľkolepého projektu – zhudobnenia legendárnej knihy Ch. Dickensa – A Christmas Carol (Vianočná Koleda).

Nachádzala sa tam aj táto optimistická pieseň.

7. Tarja Turunen, Marco Hietala, a ďalší – Tulkoon Joulu

Fínsko je krajina metalu zasľúbená.

V roku 2017 sa vo fínskom meste Hämeenlinna uskutočnilo špeciálne vystúpenie. Prvýkrát od odchodu z Nightiwish sa na pódium postavili  Tarja Turunen, vtedajší basák a spevák Nightwish – Marco Hietala a ďalší. Spolu si zaspievali Raskasta Joulua – v preklade ,,heavy Vianoce“.

Slovensko

1. Collegium Musicum – Vianočné vlaky

Album Divergencie (1981) nepatri medzi tie najslávnejšie od Vargových Collegium Musicum. No nepochybne bol kvalitný. Nájdete na ňom aj tento song so spevom Paľa Hammela.

2. Signum Regis – The Magi

Slovenská white metal kapela Signum Regis sa v roku 2015 rozhodla pozrieť na Troch Kráľov. Pieseň pochádza z platne Chapter IV: The Reckoning.

3. Marián Kochanský, Miroslav Žbirka a hostia – Každý deň budú vraj Vianoce

Tento legendárny slovenský vianočný hit uzrel svetlo sveta v 1990-tom. Okrem kapely Lojzo, Mira Žbirku sa na ňom podieľal aj známy gitarista Fero Griglák, v klipe oblečený ako Brian May z Queeen.

Redakcia Metalmania-Magazínu (Thomas, Lidka, Micihal, Dušan) praje všetkým čitateľom tie najkrajšie a najmetalovejšie sviatky a ten najšťastnejší nový rok 2022.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *