Zomrel Pavel Chrastina, bývalý člen Olympicu

Tesne pred koncom roka tu máme opäť smutnú správu. Dňa 28. decembra 2021 vo veku 81 rokov zomrel český hudobník Pavel Chrastina, autor známych hitov kapely Olympic.

Pavel Chrastina 2016
Pavel Chrastina sa narodil 25. apríla 1940 v Prahe. Ešte počas stredoškolských štúdii založil niekoľko formácii.

V 1962-hom sa podieľal na založení legendy Olympic. Z jeho pera pochádzajú texty k skladbám ako Želva, Vzpomínka plíživá, Snad jsem to zavinil já… Okrem toho na prvých dvoch albumoch Jandovej party (Želva – 1968; Pták Rosomák – 1969) hral na basgitare a v niektorých piesňach aj spieval.

„Pak odešel do kapely, která si říkala Karkulka, což byl budoucí Olympic. Když mi zavolal, jestli bych nešel hrát do té Karkulky, tak jsem mu řekl něco ve smyslu, že kapela s tak blbým jménem, to nevěstí nic dobrýho a že nikam nejdu. Ale nakonec jsem to vzal, i když nelibě, a navázali jsme staré přátelství, které vyústilo do roku 1965, kdy jsme se rozhodli, že už to nejde takhle kopírovat písničky, a složili jsme Dej mi víc své lásky. A pak už to jelo.“povedal Petr Janda pre web Super.cz.

V Olympicu hral do r. 1969. Neskôr emigroval do zahraničia, no v 1994-tom sa vrátil do Českej republiky. Potom sa venoval scenáristickej tvorbe , filmom, poézii…

R.I.P.

Foto: Rottweiler, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *