0N0 – Unwavering Resonance

0n0 unwavering cover

0n0 unwavering coverBratislavské psych – experimental doom/death zoskupenie 0N0 vydalo v júni tretí album Unwavering Resonance. Svojou tvorbou zaujali aj v zahraničí.

Za nahrávku Reconstruction And Synthesis získali Radio_Head Awards 2016 v kategórii Hard & Heavy.

Prehistória

Šraci sú na scéne už dlho známi. Ich ďalšími aktivitami sú šialené industrial death/grind spolky Nonprolific a Neoblivion. 0N0 bol pôvodne jednočlenný projekt, z ktorého sa v roku 2013 stalo trio.

Neochvejné súznenie

Nie je to jednoduché počúvanie. Novinka ponúka bezútešnosť, temnú disharmóniu, hlbokú ponurosť, doomovú ťarchu, hrdelné vokály, ale miestami aj jemnú zasnenosť.

Neuveriteľné množstvo detailov vytvára obrovskú surrealistickú mozaiku. Pod pomalými vrstvami gitár občas zúrivo trieskajú bicie.

Album neznie uniformne. Dlhé a zložité kompozície sa vydávajú za hranice reality, do končín hrôzy, kde sa otvárajú vchody do nočných morí.

V skladbách Unwavering Resonance a Wander The Vacant Twilight sa objavia ambientné nálady a mne pripomínajú song Astronomy Domine. Vo svojom repertoári ju majú aj kanadskí thrashmetaloví roboti Voivod. Zložil ju legendárny gitarista Syd Barett z Pink Floyd, ktorý je považovaný za ,vynálezcu’ žánru psych – folk.

Ortieľ

Prístup kapely je asi taký: hrať extrémne, ale odlišovať sa. Snažia sa posúvať hranice žánru a ono sa im to darí. Akoby prišli z antisveta. Vydajte sa s nimi na púť prázdnym súmrakom.

Lineup:

  • Sarkast – spev
  • Twisted – gitary, vokály, programovanie
  • Acidmilk – gitary, vokály

Tracklist:

  1. Clay Weight
  2. Shattering
  3. Unwavering Resonance
  4. Wander the Vacant Twilight

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: The House of What You See

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/0n0band/
https://ono0110.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *