Miloš Dodo Doležal – 1986 – 1991 Revisited Part 2.

milos dodo 1986 cover

milos dodo 1986 coverMiloš Dodo Doležal je úplne fascinujúca bytosť. Fenomenálny muzikant, gitarista, spevák, autor, producent a veľmi zaujímavá osobnosť.

Patrím k jeho skalným od marca roku 1989, keď vyšla kompilácia Rockmapa. Jedna z najväčších českých metalových kapiel všetkých čias Vitacit tam mala svoj singel Poutnik životem. A práve skladbám zo zlatej éry Vitacitu sa Dodo venuje na albume 1986 – 1991 Revisited Part 2.

Hity/heavy

Po neskutočne namakanej jednotke som sa nevedel dočkať dvojky. A skutočne. Je to masaker. Obsahuje tie hitovejšie skladby a aj znovu nahrané, už niekoľkokrát vydané piesne. Ako napríklad: Poutnik životem, Já chci se ptát, Dracula, Strach.

To ale nemení nič na tom, že tie songy znejú sviežo a sú zaujímavé aj v týchto verziách. Poutník životem s orchestrom je neskutočne epická a Já chci se ptát s obrovským zborom má úplne iný rozmer.

Nájdeme tu aj veľké “tvrďárny”, napr. Strach a Nerovný boj. Rovnako prvý krát profi nahranú Proč štestí se mi vyhýbá. Tá je fanúšikom známa hlavne z demo verzie s Láďom Křížkom.

Prekvapenia

Album však obsahuje prekvapenia, ktorými sú výstrižky z koncertov a demáčov Vitacit z osemdesiatych rokov. Najmä Představovačka potešila. Zostrihal predstavovačky z rôznych koncertov tej doby, aby predstavil všetkých členov, čo vtedy hrali vo Vitacite. Skvelý nápad. Mimoriadne ma potešili songy Hlas a Bohúm vstříc.

Verdikt

Toto nie je len album pre pamätníkov, ale vďaka modernému zvuku, interpretácii a aranžmánom poteší každého pravého fanúšika tradičného heavy metalu tvrdšieho zamerania. Teraz už sa len tešiť na Dodovu ďalšiu radovku.

Lineup:

  • Miloš Dodo Doležal – spev, gitary, basa

Hostia

  • Hana Krninská Liškařová – vokály
  • Martin Mistr – vokály, zbory
  • Miloš Doležal jr. – basa, zbory
  • Josef Melen – klávesy
  • Matěj Čurda – bicie
  • Radek Láznička – bicie
  • Štěpán Smetáček – bicie

Tracklist:

CD1:

  1. Strach
  2. Intro 1
  3. Zkáza měst
  4. Dracula
  5. Intro 2
  6. Nerovný boj
  7. Levná lež
  8. Outro 1
  9. Bez prodlení
  10. Kytarové sólo 1987
  11. Představovačka

CD2:

  1. Poutník životem
  2. Proč štěstí se mi vyhýbá
  3. Proklínám teď osud svůj
  4. Skály
  5. Já chci se ptát těch králů
  6. Outro 2
  7. Hlas
  8. Bohům vstříc
  9. Outro 3

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Warner Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Milo%C5%A1-Dodo-Dole%C5%BEal-Fan-Club-665202766825721/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *