Disconsolate – Betrayed Sun (EP)

disconsolate betrayed cover

disconsolate betrayed coverKošické deathmetalové trio Disconsolate vydalo v auguste EP s názvom ,Betrayed Sun’. Táto, pôvodne pätica, vznikla v roku 2008 ako bočný projekt bývalých členov Contempt a s odstupom času sa z toho stala regulérna kapela.

Svoj skvelý debutový album ,Behind The Doors Of Perception’ nahrali pred jedenástimi rokmi a vyšiel aj v reedícii v známom českom vydavateľstve Support Underground.

Zradené slnko

Za takú dlhú dobu sa v živote udeje množstvo vecí. Aj Disconsolate prešli personálnymi zmenami a z tohto dôvodu na čas dokonca zavesili svoju tvorbu na klinec.

Oproti debutu šraci ubrali na rýchlosti a myslím, že aj na melódiách. Novinka sa nesie v stredných tempách a otvára ju temná ,Beginning’, ktorá plní úlohu intra. Štyri pochmúrne skladby s celkovou dĺžkou okolo 15 minút ubehnú ako voda.

Neponúkajú pre mňa nič nové, hoci je to skvelý výkon s dobrým zvukom. Podľa slov Štefana Timka je ,Betrayed Sun’ také experimentálne zakončenie jednej éry kapely Disconsolate a ja sa už teším na ďalší dlhohrajúci album.

Spomínaný vokalista naspieval aj novinku ďalšieho košického zoskupenia All The Fury – Layers, ktorej sa budem venovať v blízkej budúcnosti.

Súd

Košičania nehrajú žiadne disco, aj keď to slovo majú v názve. Ponúkajú určitú bezútešnosť za dverami vnímania a držia sa myšlienky nemeckého skladateľa Roberta Shumanna, že dobrým muzikantom ste vtedy, ak hudbu máte hlavne v srdci. To beriem.

Lineup:

  • Štefan Timko – spev
  • Boris Palko – gitary, basa
  • Marek Baran – bicie

Tracklist:

  1. Beginning
  2. White in Black
  3. Senseless Escape
  4. Betrayed Sun

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Disconsolate.sk/
https://disconsolate.bandcamp.com/
https://lnk.sk/jpa4

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *