Allen/Olzon – Army of Dreamers

allen olzon army cover

allen olzon army coverAnette Olzon, dáma s krásne jasným emotívnym hlasom po odchode z Nightwish každým dňom dokazuje, že patrí medzi to najlepšie na scéne a Russela Allena asi tiež netreba nikomu zvlášť predstavovať.

Pred pár rokmi sa títo dvaja spojili a vytvorili zaujímavý album Worlds Apart, ktorý dodnes patrí k mojim obľúbeným a rada sa k nemu vraciam. 9. septembra 2022 vydali jeho pokračovanie Army of Dreamers.

Aj to obsahuje výbornú melodickú muziku. Anette a Russel majú medzi sebou citeľnú chémiu a to skladbám dodáva na pravdivosti, keďže prvotným námetom piesní je láska.

Musím pochváliť aj krásny obal albumu od autora Stan-W Deckera, ktorý vizuálne dokonale korešponduje s obsahom.

Progress

Jedenásť piesní s obrovským nábojom emócií jednoducho človeka chytí a nepustí. Páčila sa mi aj ich prvotina, ale toto je tuším ešte lepšie. Anette svoj spev dotiahla k dokonalosti. Koniec pôsobenia v Nightwish bol síce pre ňu trpký, ale z dnešného pohľadu správny.

Allen je dokonale sám sebou a trochu s nadsázkou si dovolím prehlásiť, že by dobre zaspieval aj cestovný poriadok. Piesne znejú občas melancholicky, no užijete si aj surové gitarové riffy. Dohromady to funguje na sto percent.

Je tu veľa detailne vybrúsených refrénov a to všetko spolu chutí ako najlepšia čokoláda s čili papričkami. Už titulná skladba Army of Dreamers navodí predstavu otvárania brány do ríše Sandmana. Má parádnu hĺbku a chytľavú melódiu.  Pri počúvaní pocit, že sa ocitáte v snovej krajine plnej zázrakov, kde je všetko možné.

Osobne mám najradšej Carved into Stone s krásnym úvodom a zimomriavkovým feelingom a medzi nami, Anettin hlas tu znie jednoducho dokonale. (Ok, aj All alone je parádny…a asi by som takto pokračovala ešte dlho)

Konečný verdikt

Anette patrí už dlhú dobu k mojim obľúbeným speváčkam, svoje kvality potvrdzuje každou skladbou a Army of Dreamers si rozhodne nepustím len raz. Mohli by pouvažovať aj o tom, či by nebolo vhodné vyjsť na pódium.

Lineup:

  • Russell Allen – spev
  • Anette Olzon – spev
  • Magnus Karlsson – gitara, basa, klávesy
  • Anders Köllerfors – bicie

Tracklist:

  1. Army of Dreamers
  2. So Quiet Here
  3. Out of Nowhere
  4. A Million Skies
  5. Carved into Stone
  6. All Alone
  7. Look at Me
  8. Until It’s Over
  9. I Am Gone
  10. Are We Really Strangers
  11. Never Too Late

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SirRussellAllen/
https://www.facebook.com/anetteolzonofficial/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *