Kaledon – Legend of the Forgotten Reign – Chapter VII: Evil Awakens

kaledon legend evil coverÚspech jednej kapely často vyšliape cestu pre ďalšie, hrajúce podobný žáner. Rovnako tomu bolo aj v Taliansku v prípade Rhapsody of Fire. Približne rok po vydaní legendárneho debutu Legendary Tales, gitarista Alex Mele sformoval formáciu Kaledon.

Tá vsadila na epický power metal a od roku 2002 nám servíruje svoju muziku. Koncom septembra vydala už jedenásty album Legend of the Forgotten Reign – Chapter VII: Evil Awakens.

Ako si môžete všimnúť už v názve, je to siedme pokračovanie ságy ,,zabudnutého kráľovstva“. Zároveň je to druhý počin so spevákom Michelem “Meekom” Guaitolim, ktorého určite poznáte zo zoskupení ako Temperance, Visions of Atlantis..

Symphonic metal?

Aj keď som v úvode spomenul vtedy Lucovu (a teraz Alexovu) partiu, už pri prvých skladbách At The Gates of the Realm a A Strike from the Unknown (so skvelým hosťujúcim Jayom Millsom) si všimnete, že Kaledon nie sú príliš symphonic.

Symfonické prvky používajú veľmi decentne a chlapci viac koketujú s industrialom. Okrem ,,industriálneho korenia“ stavili hlavne na veľmi hutné gitary a ako tradične – dvojkopákové rytmy.

Samozrejmosťou sú aj pekné refrény a  melódie (Eye of the Storm). Spomenúť treba aj poslednú skladbu The Story Comes to an End? – typickú power metalovú hymnu (jemne podobnú klasike March of Time od ,,Hells“), kde budete počuť aj hosťujúcu speváčku Nicolettu Rosellini. Škoda, že podobných piesní nebolo viac.

Verdikt

Milovník epických príbehov si novinku Kaledon určite užije (ak nie je ,,power metalový staromilec” 🙂 ). A keď ich predtým nepoznal, určite bude mať chuť napočúvať aj ich staršie albumy.

Lineup:

  • Michele “Meek” Guaitoli – spev
  • Alex Mele – gitary
  • Tommaso Nemesio – gitary
  • Paolo Campitelli – klávesy
  • Enrico Sandri – basa
  • Manuele Di Ascenzo – bicie

Hostia:

  • Jay Mills – spev (3)
  • Nicoletta Rosellini – ženský spev (track 11)

Tracklist:

  1. Renascentia Noctis
  2. At the Gates of the Realms
  3. A Strike from the Unknown
  4. The Eye of the Storm
  5. Emperor of the Night
  6. The Dawn of Dawns
  7. Life or Death
  8. The End of Time
  9. Blessed with Glory
  10. The Sacrifice of the King
  11. The Story Comes to an End?

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Beyond the Storm Productions

Youtube ukážka:

Linky:
www.kaledon.com/site/index.html/
https://www.facebook.com/T9999992/
https://www.instagram.com/kaledon/
https://www.youtube.com/kaledon

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *