All the Fury – Over the Line of Meridian

all the fury over coverMesto Košice mám okrem hokeja silno späté aj so silnou death metalovou scénou. Prakticky každá kapela, ktorej CD som odtiaľto dostal na recenziu patrí medzi špičku našej scény a inak tomu nebolo ani v úvode tohto roka. Reč je konkrétne o All the Fury a ich albume Over the Line of Meridian.

V tomto prípade sa však jedná o poznanie melodickejšie poňatý death metal, čo je zrejmé hneď z prvej piesne Meridian. Avšak treba očakávať o poznanie výraznejší kontrast ako je to v danom žánri bežné.

Melodic death metal

Kapela nám naservírovala kombináciu tvrdých death metalových pasáží a výrazne melodických, miestami takmer až rockovejších s čistým vokálom. Samozrejme popretkávané gitarovou virtuozitou.

Pokračujeme jedným z vrcholov celej nahrávky alebo ak chcete pieseň Insomnia, kde sa vám ústredný gitarový motív zavŕta pod kožu hneď pri prvom posluchu a viac sa ho nezbavíte.

V princípe aj celá nahrávka, nakoľko máme možnosť počuť 10 silných, vo svojom žánri inovatívnych, originálnych a miestami až geniálnych skladieb.

Pop?

Osobne by som potom zvlášť vypichol Citadel s umne využitým motívom vážnej hudby a poslednú Lost, ktorá je značne na štýl radio friendly hitu. Zdanie však klame, ako sa za niekoľko sekúnd od jej začiatku všetci presvedčia. Máme dočinenia s nadčasovým, nesmierne silným a vyrovnaným albumom bez akéhokoľvek slabého miesta.

Najviac vyčnievajú gitary, čo nie je v danom žánri nič neobvyklé, ostatní zúčastnení však taktiež predvádzajú výborné výkony. Nemôžem opomenúť speváka Tomáša, ktorému striedanie rôznych hlasových polôh a techník spevu nerobí absolútne žiadny problém, a všetko zvláda s prehľadom Angličana.

Verdikt

Over the Line of Meridian je jednoducho skvelý album. Zároveň je aj ďalším dôkazom, že sa u nás určite nemôžme sťažovať na nedostatok kvalitnej hudby. Len treba hľadať, napríklad u All the Fury.

Lineup:

  • Tomáš Malý – vokály
  • Ľubomír Mičko – gitara
  • Lukáš Bockanič – gitary
  • Marek Bacúr – basa
  • Tomáš Šmida – bicie

Tracklist:

  1. Meridian
  2. Insomnia
  3. Monitors
  4. Killzone
  5. Singularity
  6. Comment a Suicide
  7. Citadel
  8. After All
  9. Sober
  10. Lost

Rok vydania: 2018

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/atf.metal/
https://allthefury.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCkLlvqRGLPRDIq78ZyP8v0Q
https://lnk.sk/cugy

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *