Ripper – Return to Death Row (EP)

ripper return coverTim “Ripper” Owens (KK’s Priest, Dio Disciples, ex-Judas Priest, ex-Iced Earth, ex-Yngwie Malmsteen…) je pre mňa po Diovej smrti ten úplne najlepší spevák planéty, na ktorého by milovaný Rob Halford nemal ani v mokrých snoch.

Žiaľ pre Tima, Halford sa narodil ako super hviezda, schopná vládnuť davom pohybom obočia. To Owensov prípad teda nie je. No čoho sa ,,Ripper” chytí, hneď z toho spraví legendu. Rovnaký prípad je aj debutové EP Return to Death Row jeho novej kapely Ripper.

Skvelý štart

Daná platňa je najrýchlejším materiálom jeho kariéry a patrí aj medzi tie najagresívnejšie. Veľmi som sa na toto EP tešil a oplatilo sa čakať. Každá skladba je svojská a zábavná. Nájdete tú samozrejme vplyvy Judas Priest, ale občas mi to pripomína 80’s Anthrax. Všetko s moderným zvukom a vynikajúcimi výkonmi kapely. Žiadna nostalgia, ale hrdá a dopredu hľadiaca nahrávka.

EP otvára thrash metalová Die While We Are Alive. Brutálny nárez. V tomto duchu nahrávka pokračuje až po strednetempovú Silent Cage. Tá znie, akoby sa nezmestila na posledný album KK’s Priest. A nakoniec, ako som sa dočítal, je to aj pravda. Moja najobľúbenejšia je však Heroes Dare. Tvrdá, moderne groove metalová bomba s poly rytmami. Celé to uzatvára ďalšia thrash metalová víchrica Return To Death Row.

Zhrnuté a podčiarknuté

Ja dúfam, že sa dočkáme aj plnohodnotného albumu tejto formácie. V tejto dobe Ripper točí nové CD od KK’s Priest a určite má dosť práce. Ale KK’s Priest sa asi koncertnou kapelou nestane, keďže to vyzerá, že sa K.K. vráti k ,,Judášom”. Aspoň niektoré tajomné vyhlásenia Hilla a Halforda to naznačujú.

Takže z Ripper by sa mohla stať ozajstná kapela na plný úväzok.

Lineup:

  • Tim ,,Ripper“ Owens – spev
  • Charlie Bellmore – gitary
  • Chris Taylor – basa
  • Nick Bellmore – bicie

Tracklist:

  1. Die While We’re Alive
  2. Embattled
  3. The Night (Take It Back)
  4. Silent Cage
  5. Heroes Dare
  6. Return to Death Row

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Independent

Youtube ukážka:

Linky:
https://timripperowens.com/
https://www.facebook.com/timripperowensofficial/
https://www.instagram.com/Timripperowensofficial/
https://theripper.bandcamp.com/music/
https://www.youtube.com/channel/UCkFUwb44rPaI5-G5INw-Neg

Hodnotenie: 6/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *