Mordloch – 2022 (EP)

mordloch 2022 cover

mordloch 2022 coverDeathmetalové kvarteto Mordloch z Kolína vydalo v júni minulého roka svoje rovnomenné debutové EP ako kazetu na českom labeli Filth Junkies Records.

Väčšina jeho členov spoločne pôsobila v spolkoch Afterlife, Blinded, Propaganda, Ficken Leben a aj v ďalších surových zoskupeniach.

Neďaleko ,Sedm chlebů’

V liběchovských lesoch, pri  meste Štětí, sa nachádza jaskyňa zvaná Mordloch. Jej meno by sa dalo preložiť ako ,,vražedná diera”, alebo ,,diera vrahov”. Podľa miestnej legendy tu počas tridsaťročnej vojny žila strašná banda lúpežníkov, ktorá prepadávala pocestných a kupcov.

Debut

Ostrieľaní českí harcovníci, ktorí sa na nič nehrajú, sa spolčili proti neuvedomelému svetu v roku 2020 z rešpektu k starým kapelám s punkovými koreňmi. Možno skúšajú svojou naliehavosťou obnoviť vieru v skurvené ľudstvo.

Debutové EP má širokú publicitu. Vynil vyšiel na labeli Phobia Records, CD u poľského Behind The Moutains a brazílskeho Nihil Production. A myslím, že právom.

To, čo ponúkajú Mordloch, bolo v podstate už povedané. Napriek tomu dýcha ich drsná a nihilistická muzika sviežou prehnitosťou prastarého death metalu a špinavého doom punku. Len smrť je istá a pochmúrnu škaredosť dopĺňajú mátohy raných Black Sabbath. Vydarené dielo so skvelým zvukom a atmosférou, ktorá vás kusne do zadku.

Súd

,,Lidskej život je stéblo trávy před kosou…lícní kost jak sloup od márnice a pravda je mrtvá”. Ešte niečo?

Lineup:

  • Marek – spev, basa
  • Kuba – gitary, vokály
  • Bučaj- gitary, vokály
  • Jenda – bicie

Tracklist:

  1. Šachta
  2. Červi lidskosti
  3. Oceán krve
  4. Vše živé
  5. Pouta zlosti
  6. Z trosek měst
  7. Do rakví

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Full album:

Linky:
https://www.instagram.com/mordloch/
https://mordloch.bandcamp.com/album/2022

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *