Goatcraft – Spheres Below

goatcraft spheres coverNa Zlovensku stále vznikajú zaujímavé nahrávky. Svoj prvý dlhohrajúci album s názvom Spheres Below vydalo black/death kvarteto Goatcraft v decembri 2020, ale stojí za to si ho pripomenúť.

Bolo vyrobené ako kazeta na českom labeli Filth Junkies Records, bez výpalníkov OSA / SOZA.

Nižšie sféry existenčného sebaklamu

Goatcraft vznikli v Bratislave roku 2012. Majú na konte niekoľko nahrávok a jeho členovia pôsobia, resp. pôsobili napríklad v kapelách Radiation, Demölizer, Right To Kill, Majster Kat, Krolok, Gates Of Ptulah, či Satanic Vomit.

Hlásajú, že v black metale musí byť cítiť určité nebezpečenstvo, niečo mimo komfortnú zónu a malo by to byť pre bežného človeka nehostinné prostredie plné odporu a strachu.

Myslím, že na nahrávke Spheres Below sa im to podarilo. Do tejto duchovnej hrôzostrašnej atmosféry pridali štipku old school death metalu, ktorého mohlo byť viac. Ale možno sa mi to len zdá. Pretože jednotlivé žánre sa prekrývajú. Sú ako kukučie vajce, vložené do hniezda predchádzajúceho obdobia.

V textoch sa zaoberajú sebazničením ľudstva, nezvratnou deštrukciou a prípadným zatratením. Údajné vyhnanie z raja zrejme nestačilo. Život považujú za márnivú ilúziu a smrť za dôležité vyvrcholenie pozemského bytia, vďaka ktorej dosiahneme skutočnú slobodu.

Verdikt

Je to surové, akoby mŕtvu veľrybu porcoval slepý drevorubač, ktorý je zároveň filozof. Nihilisticky temné posolstvo pre fanúšikov Mayhem, Grave, alebo Sarcófago.

Lineup:

  • D. – spev, gitary
  • Vrana – gitary
  • Nuctemeron – basa
  • IxxI – bicie

Tracklist:

  1. Nekromanteion
  2. The Obsidian Halls
  3. Kolossal Katastrophic Kollapse
  4. Altered Resonance
  5. Putrid Stench of Existence
  6. Draconis Torquent
  7. The Beast of Hell
  8. Horrendous Light
  9. Echoes from the Radiant Abyss
  10. The Devil’s Splendour
  11. So Death Created Time

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: In League with Satan Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/tfarctaog
https://goatcraft13.bandcamp.com/album/spheres-below

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *