Royal Hunt – Dystopia Part II

royal dystopia pt ii coverKapela Royal Hunt funguje na scéne už tridsať rokov a ich štýl sa rokmi nemení, čo je pre zarytých fanúšikov dobrá správa. Mne ich hudba sedí a album Dystopia z roku 2020 sa mi ozaj páčil.

Dvadsiateho šiesteho októbra 2022 vyšlo jeho pokračovanie, jednoducho nazvané Dystopia Part II. Opäť je to skvele namiešaná hudobná pochúťka. Z hodinu trvajúcej platne máte dojem, že je ako stvorená pre operu, znie epicky a vznešene. Ktovie, či André Andersen a spol. nepôjdu časom aj týmto smerom.

Epickosť

Album začína inštrumentálnou skladbou a tá vyznieva ako veľké operné antre. Piesne majú veľmi silnú výpoveď, krásne nosné melódie. Každý jeden riff presne zapadá do celku a tvorízáklad kvality tohto dielka.

Hudba je zaujímavo naaranžovaná, gitarové a klávesové sóla zanechávajú príjemný mrazivý pocit. Vynikajúci Cooper sa každým songom prekonáva. Jeho hlas je výrazný, emotívny a do spevu vkladá úplne všetko.

Mám trocha problém vybrať, čo sa mi páčilo najviac. Na začiatok sa vrátim k inštrumentálkam, tie sú na albume tri a rozhodne nie len do počtu. Je v nich dobre rozoznateľný zmysel pre melódiu, dynamiku a vysoká úroveň prevedenia.

Jedna z nich, Ressurection F451, je inšpirovaná románom Raya Bradburyho – Fahrenheit 451. Scream of anger je síce najdlhšia skladba, ale má v sebe toľko energie, citu, zmien rytmov a dobrých nápadov, že to vôbec nezbadáte. A balada Left in the wind, ktorá dá vyniknúť kvalite Cooperovho hlasu, vám ukradne srdce.

Verdikt

Dystopia sa mi páčila, ale, ak mám byť úprimná, dvojka ma dostala ešte viac. Je to parádne epické dielo a určite si zaslúži pozornosť.

Lineup:

  • D.C. Cooper – spev
  • Jonas Larsen – gitary
  • André Andersen – klávesy, gitary, basa
  • Andreas Passmark – basa
  • Andreas “Habo” Johansson – bicie

Hostia

  • Mats Levén – spev (track 3)
  • Mark Boals – spev (track 6)
  • Henrik Brockmann – spev tracks 6, 8)
  • Kenny Lübcke – spev (tracks 6-7), doprovodné vokály
  • Alexandra Andersen – spev (tracks 2, 8), doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Midway (Resumption) (instrumental)
  2. Thorn in My Heart
  3. The Key of Insanity
  4. Live Another Day
  5. The Purge (instrumental)
  6. One More Shot
  7. Scream of Anger
  8. Left in the Wind
  9. Resurrection F451 (instrumental)
  10. Until the Day

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: King Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://royalhunt.com
https://www.facebook.com/royalhunt
https://www.instagram.com/royalhuntmusic/
https://www.youtube.com/user/royalhuntband

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *