Novinky z prostredia interpretov Enslaved, Deathstars, Judas Priest, Fear Factory

Enslaved zverejnili tretí singel z chystaného albumu

26.1.2023

enslaved kapela 2022Nórski ,,Vikingovia“ Enslaved 3. marca 2023 vydajú už 16. album Heimdal.

enslaved heimdal cover

Tracklist:

  1. Behind The Mirror
  2. Congelia
  3. Forest Dweller
  4. Kingdom
  5. The Eternal Sea
  6. Caravans To The Outer Worlds
  7. Gangandi (Bonus Track)*
  8. Heimdal

Pozrite si videoklip k tretiemu singlu Forest Dweller, ktorý vás zavedie na strhujúcu psychadelickú cestu archaickým severským folklórom:

Spevák Grutle Kjellson povedal:
,, Forest Dweller bola pre mňa tou najbezprostrednejšou skladbou na albume. Aspoň v jej prvotnej podobe inštrumentálneho dema. Trvalo mi dosť dlho, kým som sa dostal k niektorým iným piesňam albumu, ale táto mi pripadala akosi logická. Teda logická podľa štandardov Enslaved. Mal som nápad na text a Ivarove úžasné a rôznorodé riffy na tejto skladbe mi uľahčili prácu. Urobil som si hrubý plán, čo budeme spievať, a nakoniec sme niektoré časti týchto nahrávok skutočne použili na albume!“

Predošle single:
Congelia: https://youtu.be/hfJ0NsUyhKw
Caravans to the Outer Worlds: https://youtu.be/ErTgN2zoTkA

Linky:
http://enslaved.no/
https://www.facebook.com/enslaved/
https://www.instagram.com/enslavedofficial/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Deathstars ohlásili nový album

25.1.2023

deathstars kapela 2023Švédski industrial metalisti Deathstars sa vracajú na scénu. Piateho mája 2023 vypustia do sveta platňu Everything Destroys You. Jej predchodca The Perfect Cult bol vydaný ešte v roku 2014.

Prečo to trvalo takú dlhú dobu? 

Nechajme prehovoriť kapelu: “Dôvod, prečo to trvalo tak dlho, je ten, že sme si jednoducho chceli a potrebovali oddýchnuť po intenzívnom koncertovaní… Navyše sa vyskytla pandémia, čiže turné bolo odložené a s ním aj vydanie. Takže je to fantastický pocit, že konečne môžeme predstaviť Everything Destroys You,”

Dôkazom, že to bude stať za to je prvý singel This Is:

Frontman Whiplasher Bernadotte o videu uviedol:

“V súvislosti s prvým videoklipom sme viedli veľa diskusií. V istom momente sa mal natáčať v Mexico City, na druhý deň v Paríži alebo v Belehrade, ale nakoniec sme ho natočili len v Štokholme, kde žijeme. Bola to taká zoštíhlená produkcia, natáčalo sa niekoľko dní v oblasti starých jatiek…

Chceli sme natočiť videoklip bez zeleného plátna alebo modrého boxu. Len priamočiary rockový videoklip, ktorý by v necelých štyroch minútach ilustroval, o čom táto kapela je..“

Linky:
https://www.deathstars.net/
https://www.facebook.com/deathstars/
https://www.nuclearblast.de/deathstars/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö, Foto: Linus Bokehsius

Judas Priest – chystaný album

24.1.2023

rob halford 2020Kedy sa dočkáme nového albumu britskej heavy metalovej legendy Judas Priest?

Podľa Robových slov to trochu potrvá:

,,Bude to hotové, keď príde ten správny čas. Ale snažíme sa držať časového plánu. Dúfame, že v máji absolvujeme Ozzyho (Osbournovo) turné (po Európe). Snáď Ozzy bude v poriadku. Po konci turné sa pustíme do dokončovania nahrávky a pravdepodobne budeme pripravení ju vydať. Hovorím, že teraz… Vyzerá to na 24. rok (2024), čo nie je až tak ďaleko. V roku 2023 je už takmer február.“

A čo môžeme od spomínanej platne očakávať?

,,Keď ste v kapele, vždy sa snažíte zlepšovať. Vždy sa snažíte povedať: ‘Toto je najlepší album, aký sme kedy urobili’. Je to jednoducho prirodzené. A som si vedomý veľkého úspechu a lásky, ktorú získala platňa Firepower. A ako sa s tým vyrovnávate? Po prvé, musíte to nechať tak… Aký zmysel má snažiť sa napodobniť niečo, čo ste už urobili? Musíme to robiť tak, ako vždy. Každý album má svoj vlastný koncept… British Steel nie je Painkiller; Painkiller nie je Point Of Entry; Point Of Entry nie je Nostradamus. Takže tento album sa formuje ako niečo špecifické…”

Ďalej dodal: ,,Je to skvelé. Je to naozaj dobrý album a viem, že sa bude našim fanúšikom páčiť.”

Linky:
http://www.judaspriest.com/
https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest/
https://www.youtube.com/JudasPriest
https://www.instagram.com/judaspriest/

Zdroj: https://lnk.sk/oso5

Fear Factory obnovili kontrakt s Nuclear Blast

23.1.2023

fear factory 2023Vydavateľstvo Nuclear Blast oznámilo, že obnovilo kontrakt s pioniermi industriálneho metalu Fear Factory. V nedávnej minulosti im vydali tri albumy Genexus, Aggression Continuum a Recoded.

Dino Cazares z Fear Factory komentuje:

,, Máme tu nový rok, ktorý je zároveň novou kapitolou pre Fear Factory. Začíname skvele, pretože sme znovu podpísali zmluvu s Nuclear Blast Records a A&R legendou Monte Connerom, ktorý pôvodne uzavrel kontrakt s kapelou v roku 1992. Je to skvelý pocit byť s vydavateľstvom, ktoré nás chápe a vždy nám krylo chrbát, najmä keď sme ho najviac potrebovali. Pripravte sa na budúcnosť Fear Factory.”

Monte Conner, A&R spoločnosti Nuclear Blast, uvádza:

“Fear Factory je skupina, ktorá má na svojom konte viacero albumov. Spolupráca s nimi  od ich začiatkov bola jednou z najprínosnejších skúseností v mojej vlastnej kariére. Bol som nadšený, že som sa s nimi opäť stretol, keď som v roku 2013 podpísal zmluvu s Fear Factory s Nuclear Blast, a možnosť pokračovať v tejto ceste opäť v treťom kole je neuveriteľne uspokojujúca. Od prvého dňa som veril Dinovi Cazaresovi a viem, že prinesie vražedný nový album so všetkými znakmi, ktoré robili a stále robia Fear Factory jednou z najpriekopníckejších a jedinečne znejúcich metalových kapiel všetkých čias.”

Linky:
https://www.facebook.com/fearfactory
https://www.instagram.com/fearfactory/
https://www.youtube.com/fearfactorymusic

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *