Sabu – Banshee

sabu banshee cover

sabu banshee coverPaul Sabu je nezaslúžene trochu utajený typ pre fanúšikov osemdesiatkového hard rocku, melodického rocku, AOR… Talentovaný spevák, skladateľ a gitarista sa venuje vydávaniu albumov už štyri dekády. Jeho chraplák je jedinečný a s nikým si ho nepomýlite. No jeho kariéra ako speváka ostala a asi už ostane underground.

Avšak, za skladby pre umelcov Alice Cooper, David Bowie, Shania Twain, či za filmovú a seriálovú hudbu (napríklad Baywatch, Beverly Hills 90210, Sex v meste..) získal mnoho ocenení

Klasika

Nová platňa Banshee je klasický Sabu, ako ho fanúšikovia poznajú. Melodické pecky v strednom tempe. Koketéria s heavy metalom ako na albume Between The Light je už asi úplne preč, no aj tak je tu dosť hardrockových hymien.

Každého melodika a fanúšika osemdesiatych rokov  to musí zaujať. Klipovka Kandi je hit ako prasa a budete si ju ešte dlho spievať. Love Don’t Shatter sa nesie v duchu posledných dosiek Def Leppard a k tomu metalu sa trošku priblíži v Skin To Skin a Rock The House.

Mojim vrcholom sa stala skladba Turn The Radio On. Čo je prekvapujúce k tomuto druhu nahrávok, nenájdete tu jedinú baladu.

Konečný verdikt

Od začiatku do konca špičkový melodický hard rock. Odporúčam každému. Neváhajte.

Lineup:

  • Paul Sabu – spev, všetky nástroje
  • Barry Sparks – doprovodné vokály, všetky nástroje

Tracklist:

  1. Blinded Me
  2. Banshee
  3. Kandi
  4. Love Don’t Shatter
  5. Backside Of Water
  6. Skin On Skin
  7. Rock
  8. Turn The Radio On
  9. Dirty Money
  10. Midnight Road To Madness
  11. Rock The House

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Frontiers Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://paulsabu.com/
https://www.facebook.com/aorsabu/

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *