Not Promising Case – Klamem (EP)

not promising klamem coverSlovenská goth/hard/heavy metalová kapela z Dolného Kubína Not Promising Case existuje približne desať rokov a ich debutové EP Klamem je akýmsi prierezom tohto času. Takže skladby sú pomerne rôznorodé.

Spomínaná nahrávka vyšla 23. februára 2023. Ako upútavka poslúžili dve videa k skladbám Klamem a Nosferatu.

Gothic?

Spomínaná pieseň Nosferatu bola aj prvá vec, čo som od nich počula a priznávam, že sa mi celkom páčila. Kto by aspoň raz nechcel navštíviť Ples upírov? 🙂 Táto téma je jednoducho príťažlivá. V skladbe Onyx je výrazné “rezanie” a zaujímavý refrén, myslím, že riadne chytľavý. Inkvizícia obsahuje výborne riffy a má temný a dramatický zvuk.

Podvod znie trocha ako starý dobrý rock, čo má rozhodne niečo do seba. Balada Život má peknú nosnú melódiu spolu so slušným textom a perfektným gitarovým sólom. Klamem je podľa mňa najlepšia vec na albume, výborná hudba, výborný text a aj spevákovi táto pozícia pasuje asi najviac zo všetkých. Ten krásne zádumčivý gitarový úvod v skladbe ma fakt dostal.

Po muzikantskej stránke je album urobený slušne, pekné gitarové sóla a chytľavé melódie. Z niektorých skladieb ide dobrý gothic feeling, z niektorých znie viac rock. Melancholické úvody niektorých piesní mi jemne pripomenuli môj obľúbený Paradise Lost.

Zhrnuté a podčiarknuté

Je fakt, že by sa dalo nájsť pár vecí na vytknutie, ale vcelku je to počúvateľný a zaujímavý album Ak páni vydržia robiť veci ako Klamem alebo Život, mohlo by to byť super. Táto poloha im jednoznačne sedí.

Lineup:

  • Mišo – gitara, spev
  • Lojzo – sólová gitara, vokály
  • Schnaps – klávesy, vokály
  • Ďuro – basa
  • Vašo – bicie

Tracklist:

  1. Onyx
  2. Inkvizícia
  3. Podvod
  4. Nosferatu
  5. Život
  6. Klamem

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/NotPromisingCaseSK/
https://www.instagram.com/notpromisingcasesk/
https://www.youtube.com/@notpromisingcase4356/
https://notpromisingcase.hearnow.com/
https://bandzone.cz/notpromisingcase/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *