Novinky z prostredia interpretov Warmen, Majesty, Peter Luha, Volume

Pokračovanie kapely bývalého klávesáka Children of Boodom – Warmen

17.3.2023

warmen of bodom 2023Warmen začali ako sólo projekt Janneho „Warman“ Warmana a keď tento muzikant necestoval s partou Alexiho Laiha, nahrával albumy s bratom Anttim Warmanom (gitara), Jyrim Helkom (basa) a Mirkom Rantanenom (bicie, Kotipelto, ex-Hevisaurus). Po konci Children of Bodom a tragickej smrti Alexiho Laiha, Janne a jeho brat vrátili do hry Warmen. Kapela podpísala zmluvu s Reaper Entertaiment.

Ich posledný oficiálny album First of the Five Elements vyšiel ešte v roku 2014 prostredníctvom crowdfundingovej platformy PledgeMusic, ktorá bola krátko nato uzavretá.

warmen first cover 2023

Tracklist:

  1. Intromental (instrumental)
  2. The Race
  3. The Red Letter
  4. Ruler of Your World
  5. Suck My Attitude
  6. When Worlds Collide
  7. First of the Five Elements (instrumental)
  8. Devil in Disguise
  9. Like a Virgin (Madonna cover)
  10. Anger
  11. Human Race
  12. Man Behind the Mask (Alice Cooper cover)

Preto toto majstrovské dielo vychádza celosvetovo až dnes, aby sa skrátilo čakanie na nový album!

Pri tejto príležitosti bol predstavený úplne nový vizuál k piesni Suck my Attitude (feat. Alexi Laiho), ktorý si môžete pozrieť tu:

Materiál sa orientuje na klasický power metal, ale podobne ako Children Of Bodom sa Warmen sústreďujú na súhru gitary a klávesov, ktorú bratia Wirmanovci zdokonalili. Okrem desiatich pôvodných skladieb sa o prekvapenie postarajú coververzie Madonny a Alice Coopera a pre vokály v skladbe First of the Five Elements sa kvartetu podarilo získať hosťujúcich hudobníkov Pasiho Rantanena (Thunderstone), Jonna Kosonena a Alexiho Laiho (Children Of Bodom).

Linky:
https://www.facebook.com/warmen

Zdroj: Florian Milz

Majesty – druhý singel z chystaného albumu

17.3.2023

majesty kapela 2023Nemeckí heavy/power metalisti Majesty 28. apríla vydajú nový album Back to Attack.

majesty back to cover

Tracklist:

  1. The Oath Of Truth
  2. Back To Attack
  3. Demon War
  4. Glorious Warriors
  5. Never Kneel
  6. Freedom Child
  7. Age Of Glory
  8. Saviors In The Dark
  9. A Hero´s Storm
  10. In The Silence
  11. Our Time Has Come
  12. Heralds Of The Storm

Druhým singlom je skladba Freedom Child:

Kapela hovorí: ,,S piesňou Freedom Child vám predstavujeme druhú skladbu z nášho pripravovaného nového albumu Back To Attack. Pieseň je trochu iná ako ostatné skladby na albume s veľmi chytľavým a pozitívnym refrénom, ktorý hovorí, že by ste vždy mali veriť vo svoje sny a vízie…“

Prvý singel:
Back to Attack: https://youtu.be/2yYpnsdTJMg

Linky:
https://www.facebook.com/majestymetal
https://www.majesty-metal.de

Zdroj: Florian Milz

Slovenský gitarový virtuóz Peter Luha prichádza s poriadnou dávkou rocku v novom videoklipe ‘Drahé kovy’ na text Martina Sarvaša.

17.3.2023

Slovenský gitarista Peter Luha vydáva po dlhých rokoch prvý oficiálny spievaný videoklip k svojej novinke Drahé kovy. Tento univerzálny hudobník sa vracia k rockovým a bluesovým koreňom a v novej skladbe nerobí žiadne kompromisy.

“Spravil som si radosť dobrou rockovou skladbou presne podľa svojho gusta. Nechcel som sa pri jej tvorbe nijako prispôsobovať dnešnému vkusu komerčných rádií,” hovorí s úsmevom Peter. V klipe sa tak môžete tešiť na jeho typické gitarové riffy, virtuózne sóla aj bohaté vokály a na silný dynamický zvuk, ktorý vám bude pulzovať celým telom.

Videoklip Drahé kovy

Skladba, ktorej text napísal známy slovenský textár Martin Sarvaš, má netradičný kriminálny námet a Peter sa rozhodol podporiť ho aj zaujímavým vizuálnym spracovaním. Noir a komiksový žáner sú dva hlavné prvky videoklipu, ktorý kombinuje hrané gitarové scény s kresbami v štýle komiksu, ktoré vytvorila Petrova partnerka, výtvarníčka Lucia Černeková. Výsledkom je nezvyčajný vizuálny zážitok.

“Keď bola skladba aj s textom hotová, rozmýšľal som, aký vizuál klipu dať. Keďže mám rád krimi filmy v noir štýle a veľmi sa mi páči aj spojenie s komiksom vo filme Sin City, tak som vedel, že toto bude cesta na vykreslenie tej správnej čiernobielej atmosféry,” dodáva Peter, ktorý nahral všetky nástroje, naspieval vokály a postaral sa o celú hudobnú aj video produkciu. S kamerovým záznamom mu pomohol fotograf Ondrej Kupča a pod výsledný zvuk sa masteringom k skladbe podpísal Ján Zborovjan z Audio Wizzards.

Skladbu Drahé kovy si môžete vypočuť aj na vašich obľúbených streamovacích platformách:
https://ffm.to/drahekovy

Ďalšie linky:
https://peterluha.com
https://youtube.com/peterluha
https://facebook.com/peterluha.guitart
https://instagram.com/peterluha

Zdroj: AJJA Production

Každému osvetľuje životnú cestu niečo iné

13.3.2023

Tvrdí skupina Volume v novom singli s názvom Tak svieť. Ten pustila do sveta aj s videoklipom, ktorý svojím prevedením a energiou posolstvo skladby umocňuje.

„Aktuálna situácia  vo svete je napätá a každý z nás môže vo svojom vnútri bojovať s temnými myšlienkami. My si ale stojíme za tým, že všetci máme v živote niekoho alebo niečo, čo nám osvetlí cestu životom a zaženie to zlé,“ priblížil spevák Majo Krátky. Dodal tiež, že tým najväčším svetlom v jeho živote je určite rodina.

Singel Tak svieť je hudobne úplne niečo iné ako ste boli doteraz od kapely Volume zvyknutí. Hlboké metalové gitary v spojení s elektronikou a moderným vizuálom. Tieto postupy môžete poznať skôr zo svetovej produkcie ako od domácich kapiel.

Novinka Tak svieť je ďalším počinom skupiny Volume v rámci  EP s názvom Erised. Špecifická hra s titulom EP (erised/desire) korešponduje aj s celkovým výsledkom. „Kto nás sleduje dlhší čas vie, že každá zatiaľ vypustená skladba je žánrovo trošku inde. Naším cieľom je dať najavo všestrannosť kapely, čomu, veríme, sa potešia všetci fanúšikovia vo všetkých krajinách, kde tento rok zavítame,“ upresnil Majo s tým, že v rámci veľkonočného EASTER TOUR 2023, na ktorom chalani predstavia novú skladbu

Tak svieť, navštívia okrem slovenských a českých miest aj poľskú metropolu Krakow či Opole.

Linky:
http://www.volumeband.sk/index.php
https://www.facebook.com/volumetn/
http://bandzone.cz/volumetn
https://www.instagram.com/volumeslovakia/

Zdroj: Volume Band

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *