Novinky z prostredia interpretov Infected Rain, Scar Symmetry, Paul Di’Anno, Body Count

infected rain lena 2023

Infected Rain vydali novú skladbu a ohlásili zmeny v zostave

4.5.2023

infected rain kapela 2023Dva týždne po tom, čo kapela Infected Rain vydala svoj vysoko oceňovaný prvý koncertný album + DVD/BluRay – The Devil’s Dozen, prekvapila svojich fanúšikov nielen úplne novou skladbou Dying Light, ale aj zmenou v zostave!

Stanovisko kapely:

,,Vážení fanúšikovia a priaznivci,

dnes sa s vami chceme podeliť o niekoľko noviniek. Bohužiaľ, stalo sa, že Sergej a Vladimír museli opustiť kapelu. Chceme im poďakovať za ich prínos a popriať im všetko najlepšie v ich ďalšom pôsobení.

Vnímame to však ako nový začiatok a tešíme sa viac ako kedykoľvek predtým, že budeme pokračovať v tvorbe. Sme nadšení, že vám môžeme predstaviť Alice Lane, ktorá na čas prevezme úlohu basgitaristky.

Na oslavu tejto novej kapitoly  sme sa rozhodli vydať dnes úplne nový singel! Nemohli sme sa dočkať, až sa s vami podelíme o túto novú hudbu a ukážeme vám, na čom sme pracovali.

Ďakujeme vám za vašu neustálu podporu.

Sme vďační, že ste na tejto ceste s nami.

S úctou,
Infected Rain “

Vypočujte si skladbu Dying Light s novou basgitaristkou Alicou Lane:

Súčasné zloženie:

  • Elena “Lena Scissorhands” Cataraga – spev
  • Vadim “Vidick” Ojog – gitary
  • Alice Lane – basa
  • Eugen Voluta – bicie

Linky:
https://www.infectedrain.com/
https://www.facebook.com/infectedrain/
https://www.instagram.com/infectedrain_official/

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR, Foto: Victoria Wonka

Scar Symmetry – druhý singel z pripravovaného albumu

4.5.2023

scar symmetry kapela 2023Švédski progresívni metalisti Scar Symmetry 9. júna 2023 vydajú novú platňu The Singularity (Phase II: Xenotaph).

scar the singularity phase II cover

Tracklist:

  1. Chrononautilus
  2. Scorched Quadrant
  3. Overworld
  4. Altergeist
  5. Reichsfall
  6. Digiphrenia Dawn
  7. Hyperborean Plains
  8. Gridworm
  9. A Voyage with Tailed Meteors
  10. Soulscanner
  11. Xenotaph

Dôkazom jeho kvalít je aj druhý singel Chrononautilus:

Per Nilsson komentuje:
,,The Singularity (Phase II: Xenotaph) a jeho úvodná skladba Chrononautilus pokračuje tam, kde Fáza I a jej záverečná skladba Technocalyptic Cybergeddon skončili s prívalom blastbeatov a riffov s tremolami, čím udáva tón nášho pravdepodobne najneúprosnejšieho albumu. Dystopický príbeh, ktorý sme vytvorili pre Phase II, diktoval hudobné smerovanie a Chrononautilus predstavuje jeden z našich najďalej zachádzajúcich prieskumov do týchto čiernych sfér.”

Prvý singel:
Scorched Quadrant: https://youtu.be/H9yi6jDmezc

Linky:
https://www.scarsymmetryofficial.com/
https://www.facebook.com/scarsymmetry
https://www.instagram.com/scarsymmetry/
https://www.youtube.com/user/scarsymmetry

Zdroj: Nuclear Blast – Tim Nottorf

Paul Di’Anno – debutový album nového projektu

2.5.2023

paul dianno warhorse 2023Bývalý spevák legendy Iron Maiden – Paul Di’Anno ohlásil detaily pripravovaného debutového albumu jeho nového projektu Warhorse.

Toto zoskupenie vzniklo v roku 2021 a tvoria ho títo ľudia:

  • Paul Di’Anno – spev
  • Hrvoje Madiraca – gitary
  • Ante Pupačić Pupi – gitary

Avizovaná nahrávka bude obsahovať 9 skladieb a dva covery: Precious (Depeche Mode) a Tequila (The Champs). Vyjde tento rok a bude sprevádzaná videoklipmi ku všetkým skladbám z LP. Potom bude nasledovať svetové turné.

Identita prvého z niekoľkých hostí, ktorí sa objavia na Warhorse, bude odhalená začiatkom júna vydaním druhého singla – Warhorse.

Dané trio už nahralo tri skladby, z ktorých dve – Stop The War a The Doubt Within vyšli v máji 2022 ako špeciálny DVD singel spolu s Paulovým videoodkazom všetkým fanúšikom, ktorí si singel kúpili a pomohli tak získať finančné prostriedky na jeho nedávnu operáciu kolena.

Stop The War obsahovala univerzálne a veľmi jasné posolstvo. Táto prudká, priama a brutálne úprimná pieseň vznikla ako priamy dôsledok tragických udalostí na Ukrajine, ale jej posolstvo sa týka všetkých vojen, nezmyselnosti utrpenia a podobne…

Linky:
https://www.facebook.com/WarhorseBandOfficial

Zdroj: https://lnk.sk/mrn4, Foto: https://lnk.sk/rgsv

Body Count – nový album

1.5.2023

body count ice t 2023Body Count, metalová formácia sformovaná hip-hopovou legendou Iceom-T, dokončila nahrávanie nového albumu Merciless. Jeho predchodca Carnivore vyšiel v roku 2020.

V pondelok 1. mája Ice-T tweetoval: ,,Tento víkend som dokončil posledné vokály pre nový album @BodyCountBand Merciless. Teraz sa musí len zmixovať.. Sledujte nás!.. Už čoskoro!”

V októbri minulého roka Ice-T Darrenovi Paltrowitzovi, moderátorovi relácie Paltrocast With Darren Paltrowitz, o pripravovanej LP platni povedal:

,,Will Putney opäť produkuje. Doposiaľ sme s ním nahrali tri po sebe idúce skvelé albumy, rozumie tomu. Nazývam ho ‘Dr. Dre metalu’, pretože má schopnosť produkovať rôzne skupiny, ale tak, aby zneli ako oni sami, len lepšie.”

Linky:
https://www.facebook.com/bodycountofficial/
https://www.instagram.com/bodycountofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/gmxa, Foto: Dirk Behlau

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *