Venomous Concept – The Good Ship Lollipop

venomus concept the good cover

venomus concept the good coverAmerická hardcore punková kapela Venomous Concept vydala vo februári svoj piaty album s názvom The Good Ship Lollipop.

V roku 2004 ju založili nesmierne aktívny basgitarista Shane Embury z Napalm Death a spevák Brutal Truth Kevin Sharp. Vystriedali sa, resp. stále v nej pôsobia aj členovia Nuclear Assault, Cancer, Lock Up, či Melvins.

The Good Ship Lollipop

Myslím, že je to jedno z najzaujímavejších a podstatných tohtoročných vydaní. Tento album je divoká jazda, no nebudete ľutovať, že ste nastúpili.

Od začiatku sa to začne na vás sypať ako hlina z náklaďáku, ktorého neskrotnú posádku tvoria Ministry, Lard, Revolting Cocks, Black Flag, Poison Idea a Killing Joke. Hitové ambície majú skladby ,,Clinical”, ,,Flowers Bloom” a zvlášť voivodovsky indie rocková ,,Fractured”.

Do krutej reality vás vráti crustová vypaľovačka ,,So Sick”. Elektronická kompozícia ,,The Daring Ones – Up Before The Enemy” akoby vyšla z dielne anglických Cabaret Voltaire.

Je v tom všetko. Šialenstvo, traumy a temnota posledných rokov, chodenie na miesta, ktoré sú nepríjemné. Ale jediný spôsob, ako spracovať tieto veci je o tom písať, alebo hovoriť.

Verdikt

Autentický kúsok pouličného punkového metalu, pri ktorom sa budete cítiť dobre, so silným návratom k americkému hardcore zvuku z 80. rokov.

Lineup:

  • Kevin Sharp – spev
  • John Cooke – gitary
  • Shane Embury – basa, gitary
  • Carl Stokes – bicie

Tracklist:

  1. The Good Ship Lollipop
  2. Timeline
  3. Slack Jaw
  4. Pig
  5. Clinical
  6. Fractured
  7. Voices
  8. So Sick
  9. Flowers Bloom
  10. The Humble Crow
  11. Can’t Lose
  12. Everything is Endlessness
  13. Life’s Winter

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Decibel

Youtube ukážka:

Linky:
https://linktr.ee/venomousconcept

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *