Slniečko – Slniečko v parku, 26.5.2023; Park – Moravany nad Váhom

slniecko moravany nad 2023
Dvadsiateho šiesteho mája sa v krásnom areáli parku kaštieľa v Moravanoch nad Váhom konala akcia Slniečko v parku. Na záver vystúpila kapela Slniečko, ktorá funguje od roku 1983 a hrá štýl, ktorý by sa dal najlepšie označiť za folk rock. Špecifické sú vtipné texty v piešťanskom dialekte.
slniecko moravany nad 2023

Aj keď vystúpenie začalo o trocha neskôr, rozhodne sa oplatilo čakať

Všetci hudobníci od prvej skladby išli ako dobre namazaný stroj a okamžite rozospievali a roztancovali celý park. Zahrali všetky klasiky Kdo Ma To Kopov Do Ladvín, Partizánska, Ked som išov z hodov, Romantická Láska, Čakám, Ludevít Štúr, Tak sa žije v Pieščanoch, Lula, rajčiny, Svatý Peter, Rebel na Hovado, A akoby som si to zaželala, Dedko a parný valec.

Predstavili aj jednu novinku, Sedem Hrobárov, o ktorej Punto prehlásil, že má v Moravanoch premiéru.

Hrali, ako Punto hovorí, na sedenie aj státie (vyslovujte tvrdo). Medzi pesničkami ste sa tiež nenudili, lebo páni vedia robiť výbornú zábavu aj slovne. Punto, teda Peter Remiš má v sebe určite atómový generátor, lebo spieval a skákal po javisku ako na gumičke a svojim humorom dokázal v prestávkach rozosmiať celý park.


Michal Urban ukázal, že harmonika môže v rukách majstra dokázať čokoľvek a samozrejme, nesmiem zabudnúť na Barbaru Barros, ktorá hrala na husle ako malý diablik. Jednoducho SLNIEČKO je kapela, ktorá vie, ako sa baviť.

Aj keď Punto tvrdí, že sú najstaršia kapela v okrese, určite na ich hre nebolo počuť nič “staré”. Ľudia sa skvelo bavili a donútili kapelu pridať SOKOLOVCE. A to bol vážne super vrchol večera.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *