Alcatrazz – Take No Prisoners

alcatrazz take no cover

alcatrazz take no coverAch jaj! Musím to napísať a verím tomu, že budem jediný. Album Take No Prisoners nie je hodný mena Alcatrazz.

Žabo-myšie vojny donútili odísť zakladajúceho speváka Grahama Bonneta a ide to dolu vodou. Doogie White, ktorý ho nahradil už na predošlom počine, bol vo svojej dobe úžasný spevák. Hlavne počas éry Rainbow a Cornerstone. No jeho hlas veľmi rýchlo zostarol a stratil silu a rozsah.

Progress?

Na tejto nahrávke sa Graham doslova trápi. K tomu songwriting čo je len fanservis. Proste každá skladba je v štýle nejakého ich najväčšieho hitu. Žiaden vývoj a originalita. K tomu tuctové melódie.

To je škoda, lebo melódie vždy boli u Alcatrazzu originálne a progresívne. Milujem ich minulosť, ale toto mi nejde cez uši. Radšej si pustím ich návratový album ešte s Grahamom – Born Innocent. Ten mal síce príšerný zvuk a nový gitarista Joe Stump chcel každého presvedčiť, že je nový Malmsteen, no bola to skvelá nahrávka.

Pozitívne je, že práve gitarista ubral na predvádzaní sa čo sa za život naučil. Skladba čo ma naozaj baví je Battlelines. Moderné postupy a slušný refrén.

Zhrnuté a podčiarknuté

Snáď si chlapci dajú na ďalšej platni záležať a ak aj ostane v kapele Doogie, tak ho nenechajú sa trápiť v týchto polohách.

Lineup:

  • Doogie White – spev
  • Joe Stump – gitary
  • Jimmy Waldo – klávesy
  • Gary Shea – basa
  • Larry Paterson – bicie

Tracklist:

  1. Little Viper
  2. Don’t Get Mad…Get Even
  3. Battlelines
  4. Strangers
  5. Gates of Destiny
  6. Alcatrazz
  7. Holy Roller (Love’s Temple)
  8. Power in Numbers
  9. Salute the Colours
  10. Bring on the Rawk

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Silver Lining Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/Alcatrazzband/
https://www.instagram.com/alcatrazz_official/
https://www.youtube.com/channel/UCnLCCQe68LpSPWIwm-Dx14w/

Hodnotenie: 3,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *