Novinky z prostredia interpretov Asking Alexandria, As I Lay Dying, Onslaught, Knife

asking alexandria 2023

Kapela Asking Alexandria vydala dve nové songy

16.6.2023

asking alexandria kapela 2023Známa britská metalcorová formácia Asking Alexandria túto jeseň poteší fanúšikov novým albumom Where Do We Go From Here?. Samotné vydanie zastrešia Better Noise Music. Spomínaná nahrávka bude obsahovať aj pieseň Dark Void, ktorá vyšla v máji a mala viac než 5 miliónov zdieľaní.

Tento deň vypustili do sveta dve nové songy – singel Psycho a mohutnú ťažkotonážnu skladbu Bad Blood.

,,Psycho je jedna z tých piesní, ktoré hovoria o tom, keď sa cítite uväznení vo vlastnej hlave, v pasci vlastných nerestí a pádov,” vysvetľuje gitarista Ben Bruce. ,,Či už je to uviaznutie vo vzťahu, ktorý vám nefunguje, alebo pocit, že nemôžete prestať piť či brať drogy. Poprípade ste uviazli v práci, ktorú nenávidíte, a len bojujete sami so sebou vo vlastnej hlave a pýtate sa ‘prečo som stále tu? Prečo to stále robím? Nakoniec sa všetci cítime tak trochu ako blázni… tak trochu ako psychopati.’ Je to jednoducho zábavná pieseň, s ktorou sa všetci dokážeme stotožniť, a po štylistickej stránke sme si povedali: “Ako urobiť skladbu, ktorá znie akoby mohla byť na albume Like A House On Fire, ale zároveň by sa hodila na platňu From Death To Destiny?”. Takže z hudobného hľadiska bolo naozaj príjemné spojiť tieto dve éry Asking Alexandria a zistiť, ako by to mohlo vyzerať.”

Názov nasledovníka platne See What’s On The Inside z roku 2021 prezradil spevák Danny Worsnop v rozhovore pre Guitar Interactive na tohtoročnom festivale Download v Spojenom kráľovstve.

O význame toho názvu povedal:

,,Na albume sa nachádza… Myslím, že je to vnútorná otázka, ktorú si z času na čas kladieme všetci, najmä hudobníci a zvlášť tí, ktorí to robia už 15 rokov. Vždy sa pýtame ‘Čo bude ďalej?’. Tak trochu sme prešli jednou generáciou. Odvetvie je iné. Svet je iný. A my musíme prísť na to, ako to dpč funguje teraz?”

 

Linky:
askingalexandria.com
https://www.facebook.com/askingalexandria
https://www.instagram.com/askingalexandria/

Zdroj: https://lnk.sk/elio, Foto: https://lnk.sk/ibf0

As I Lay Dying mixujú nový album

15.6.2023

as i lay dying kapela 2023V novom rozhovore pre Graspop Metal Meeting spevák As I Lay Dying – Tim Lambesis potvrdil, že postupne dokončujú novú platňu. Bude to zároveň debut novej zostavy, kde okrem neho nájdete gitaristov Phila Sgrossa a Kena Susiho (Unearth), bubeníka Nicka Pierceho (ex-Unearth) a spievajúceho basáka Ryana Neffa (Miss May I).

Tim povedal:
,, Čiastočne sme si ho produkovali sami a potom sme spolupracovali aj s ďalším producentom. Takže sme na albume pracovali sami asi rok, než sme ho odovzdali producentovi, ktorý ho teraz mixuje.“

Ohľadom toho, ako príchod nových členov Piercea, Neffa a Susiho ovplyvnil zvuk As I Lay Dying sa Tim vyjadril:

,,No, [Nick, Ryan a Ken] sú pre nás noví, ale títo chalani sa samozrejme venujú hudbe už 20 rokov. Poznáme ich, pretože sme strávili veľa času s Unearth a potom s Miss May I, ktorí majú dosť podobný zvuk.“

Linky:
https://www.facebook.com/asilaydying
https://www.instagram.com/asilaydying/
https://open.spotify.com/user/asilaydying

Zdroj: https://lnk.sk/iyiu

Onslaught – nový videoklip

16.6.2023

Thrash metalisti Onslaught zverejnili videoklip k piesni Generation Antichrist, ktorá pochádza z ich posledného rovnomenného počinu.

Linky:
https://www.powerfromhell.com/
https://www.facebook.com/onslaughtuk/
https://www.instagram.com/onslaught_uk_official/
https://www.youtube.com/channel/UCyBK8e0evv00Yvovd6L1NWw/

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

Knife – prvý singel z chystaného albumu

14.6.2023

knife kapela 2023Nemecká blackened/speed metal/punková formácia Knife 25. augusta poteší fanúšikov novým albumom Heaven Into Dust.

heaven into dust cover

Tracklist:

  1. Hawks of Hades
  2. Night Vision
  3. Heaven into Dust
  4. Iron Sceptre
  5. With Torches They March
  6. Black Oath and Spells
  7. The Arson Alchemist
  8. A Phantom Devised
  9. Realm of Violence
  10. No Gods in the Dark

Vypočujte si prvý singel – titulnú skladbu:

Kapela o novom singli:
,,Bangers! Brány boli otvorené! Búrka zúrivého speed metalu vám prinesie Oheň! Knife je späť! Útok sa začal! Heaven Into Dust.“

Linky:
https://www.knifeofficial.de/
https://www.facebook.com/knifeofficial.de
https://www.instagram.com/k.n.i.f.e.official/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Samira Chiara Tax

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *