K.F.R – Pure Evil

k.f.r. pure evil cover

k.f.r. pure evil cover Materiál ,,Pure Evil” od K.F.R. vznikol v blackmetalovom podsvetí už rok predtým, ako vyšiel v januári 2022 na švajčiarskom labeli Necroeucharist Productions.

Je za ním francúzsky extravagantný hudobník, spisovateľ, maliar, sochár, video umelec a fotograf menom Maxime Taccardi, ktorý stojí aj za projektom Saturnian Tempel.

História

Je to francúzska stará škola subžánru lo-fi (low fidelity), ktorého základom môže byť úmyselne nízka kvalita zvuku. Zahŕňa prvky ako sú nesprávne hrané noty, zvuky prostredia a šumenie pásky. Je spojený s kazetovou kultúrou, punkom, outsiderskou hudbou a autenticitou Generácie X.

Tá je všeobecne definovaná ako ľudia narodení v časovom rozpätí rokov 1965 až 1980. Jej členmi sú deti, ktoré vyrastali v období posunu sociálnych hodnôt a niekedy boli aj prezývané ako „deti s kľúčom na krku“.

V období začínajúcej dospelosti boli vďaka vplyvom médií a hlavne populárneho televízneho kanála označovaní aj ako „MTV Generation“. Sú charakterizovaní ako leniví, cynickí a nespokojní jedinci.

Rozšírili hudobné žánre so silnou sociálno – kmeňovou identitou, ako je punk, post-punk a heavy metal. Neskôr sa z ich generácie etablovali umelci, ktorí boli významnými  redstaviteľmi štýlov hardcore, thrash, death a black metal, grindcore, noise core, grunge a iných príbuzných extrémnych žánrov, napr. hardcore techno.

Čisté zlo

Ako hovorí názov, ide o veľmi ťažký atmosférický black metal. Pri počúvaní budete cítiť neznáme nebezpečenstvo, niečo mimo komfortnú zónu. Nehostinné prostredie pre človeka,
plné odporu a strachu. Zlomyseľný škrekot, slová temných rituálov a čiernych omší, akoby sa všetci čerti ženili so zvukmi, ktoré vydávajú svine, keď ich sťahujú zaživa z kože.

Hnusný ambient a ohavná hrôza, z ktorej mnohí asi odpadnú. Maxime uvádza, že toto je jeho odpoveď na súčasnú scénu. Ako kričiaci blázon, ktorý zneužíva svoje hlasivky. Má to efekt, ako keby škriabal nechtami po staromódnej tabuli, ako vták uväznený v okne, túžiaci po konci.

V textoch sa zaoberá zatratením ľudstva, ktorému vyhnanie z raja zrejme nestačilo a tak hľadá odpovede v satanizme, okultizme, náboženstve, filozofii a smútku. Je to surové a ako naznačuje názov skladby Anti Musick, nejedná sa vôbec o muziku, ale o zhudobnené pocity zúfalstva, prázdnoty a beznádeje.

Verdikt

Tento soundtrack zo záhrobia rozhodne nie je pre slabšie povahy! Vhodné pre fans Abruptum, Les Légions Noires a Shining, ktorá sa radí do subžánru depressive suicidal black metal.

Lineup:

  • Maxime Taccardi – spev, gitary, basa, klávesy

Hostia:

  • Niklas Kvarforth – spev (7)
  • Déhà – bicie (1-7)

Tracklist:

  1. The Infinite Beast
  2. Anti Musick
  3. The Mouth of Vices
  4. Hail Shaytan!
  5. La Nanna, Ia Zinebo
  6. Man Is the Devil
  7. Larva
  8. Das Ende

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Necroeucharist Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/KfrKafir/
https://www.instagram.com/k.f.r666/
https://soundcloud.com/k-f-r-2/
https://www.youtube.com/user/HarryForge/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *