Dawn of Darkness – The First Seven Signs

dawn of darkness the first cover

dawn of darkness the first coverNeznáma thrashmetalová štvorica Dawn of Darkness z Maďarska vydala minulý rok v novembri svoj skvelý debutový album s názvom The First Seven Signs. Myslím, že táto svorka si zaslúži vašu pozornosť. Pretože sa mi zdá, že s odstupom času naberá na hodnote.

Nádejné kvarteto ho pomenovalo podľa siedmich pozoruhodných udalostí, často nazývaných „znamenia“ alebo „zázraky”. Považujú sa za ne : premena vody na víno, vyliečenie syna kráľovského úradníka, uzdravenie ochrnutého, nasýtenie hladných, kráčanie po vode, vrátenie zraku slepému a vzkriesenie Lazara.

Úsvit temnoty

Každý výnimočnejší okamih musí dozrieť. Myslím, že je to aj prípad tohto albumu. Dawn of Darkness ponúkajú primerane technický, drsný ako brúsny papier, melodický thrash metal v duchu 80. rokov.

Debut ,Sedem prvých hriechov’ samozrejme prináša sedem skladieb s ideálnou dĺžkou zhruba 36 minút. Medzi najlepšie songy patrí ,Sufferer’s Blood’ so skvelým úvodom, Completely Closed World’ a záverečná thrash/rocková Power Off.

Je to návrat ku koreňom Kreator, Overkill a Destruction.

Rozhodnutie

Úsvit temnoty vo svete je na vzostupe, ako národné dedičstvo, vyučované na školách. Ako cesta von z čierneho labyrintu reality, ako Ariadnina niť by vám mohol poslúžiť tento album. Vtiahne vás späť do 80. rokov. Oplatí sa.

Lineup:

  • Jurinka Péter – spev, gitary
  • László Tokodi – gitary
  • Kormányos Zsolt – basa
  • Hajnal Tibor – bicie

Tracklist:

  1. Storm
  2. Dangerous Birds
  3. Sufferers’ Blood
  4. Completely Closed World
  5. Locked in Time
  6. Programmed to Kill
  7. Power Off

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DawnofDarknessBand/
https://www.youtube.com/@dawnofdarkness
https://open.spotify.com/artist/7DLmRPVrKHv62eWSKVVXjs

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *