Kreator – Hate Über Alles

kreator uber coverPýcha nemeckého, ale aj svetového thrash metalu Kreator vydala začiatkom júna svoj pätnásty album ,Hate Über Alles’.

Podľa Mille Petrozzu je jeho názov holdom nahrávke ,California Über Alles’ od Dead Kennedy’s.

Celá platňa je vlastne silné vyhlásenie proti nenávisti a rozdeleniu v dnešnej spoločnosti

História

Začali v roku 1982 v Essene a spolu s kapelami Destruction, Sodom a Tankard patria k veľkej teutónskej štvorke. Formovali thrash metal trilógiou Pleasure To Kill, Terrible Certainty a Extreme Aggression. Prešli personálnymi zmenami, aj rozličným hudobným vývojom.

Nenávisť nadovšetko

Neúnavný Mille Petrozza stále verí, že zdravý rozum a ľudskosť dostanú druhú šancu a transformácia sveta nie je nikdy stratená. Žije preto, aby vyhral, nie aby nasledoval.

Už od prvého akordu titulnej skladby je poznať, o koho ide. Najvyššou métou každého umelca je jeho unikátnosť a myslím si, že Kreator ju dosiahli. Vybudovali si vlastný štýl, v ktorom sa cítia suverénne.

Pritom nestratili nič zo svojej urputnosti, kombinujú rýchle pasáže s heavy rockovými spomaleniami a neváhajú experimentovať. Každý z jedenástich nových songov je iný. Westernové intro pred Hate Über Alles prináša poctu talianskemu režisérovi Sergiovi Corbuccimu.

Mystický nádych Midnight Sun zdôrazňuje sugestívny ženský vokál a je to po prvýkrát v ich histórii. Album uzatvára vynikajúca death/doom/blacková kompozícia Dying Planet. Mňa potešili skladby Killer Of Jesus, Conquer And Destroy, Demonic Future a Pride Comes Before The Fall, ktoré majú v sebe šarm starej školy.

Texty sú zamerané na ochranu životného prostredia, práva zvierat, históriu a etiku ľudstva. Odkrývajú priepasť, do ktorých upadá mravnosť a humanita.

Verdikt

Nové albumy takých velikánov skoro vždy rozdelia poslucháčov na dva tábory. Časy extrémnej agresivity 80. rokov sú už asi definitívne preč. Kreator sa však posúvajú ďalej a Hate Über Alles ponúka epickejší pohľad na thrash metal.

Lineup:

  • Mille Petrozza – spev, gitary
  • Sami Yli-Sirniö – gitary
  • Frédéric Leclercq – basa
  • Ventor – bicie

Hostia:

  • Sofia Portanet – spev (8)

Tracklist:

  1. Sergio Corbucci Is Dead
  2. Hate über alles
  3. Killer of Jesus
  4. Crush the Tyrants
  5. Strongest of the Strong
  6. Become Immortal
  7. Conquer and Destroy
  8. Midnight Sun
  9. Demonic Future
  10. Pride Comes Before the Fall
  11. Dying Planet

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.kreator-terrorzone.de/
https://www.facebook.com/KreatorOfficial/
https://www.instagram.com/kreatorofficial/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *