Festival Hudba na Konci Sveta; Sawdust & Mold, Calvados Band, Breaking The Tarot, Angry Dolphins; 5.8.2023; Lucia Baňa

sawdust and mold hudba na konci sveta 2023

Kvôli obavám z daždivého počasia sa šestnásty ročník presunul z areálu miestneho kúpaliska do kina Hviezda. Nakoniec sa to, podľa mňa, ukázalo ako vynikajúci nápad. Vytvorila sa tak skvelá klubová atmosféra bez mobilného signálu. Odohrali sa v ňom udalosti, ktoré cez víkend vzrušili smäd. Vlastne svet. Začali sa nenápadne. Tak ako mnohé iné, ktoré tvoria dejiny ľudstva.

Úvod patril filmu. Zhruba o 14.30 sa premietala slovenská čierna komédia Invalid, ktorá prilákala pred strieborné plátno asi 20 divákov. Jej príbeh, ktorý sa odohráva v 90. rokoch minulého storočia, vás určite nadchne, rozosmeje a možno aj poučí. Je o pomste, akú ste ešte nevideli a o priateľstve, aké by vás ani nenapadlo. Pokračovalo sa animovanou komédiou Spievaj 2.

Koncerty poľskej kapely Pogoria a českej Discordant boli z dôvodov zápasu umeleckých predstáv s počasím zrušené a tak sa začiatok fesťáku posunul na 20.00.

Ako prví sa veľmi malému publiku predstavili Sawdust & Mold, ktorí totálne zadymili kino. Bol to ich prvý koncert a myslím si, že predviedli skvelý výkon. Ich death metalcore postupne prilákal ďalších ľudí a objavilo sa aj zopár pogujúcich. Zvuk mohol byť lepší, odozva divákov však bola úprimná.

sawdust and mold hudba na konci sveta 2023

Košičania Calvados Band prišli na pódium zhruba o 21.15. Hrali iba vo dvojici (gitara, bicie). Basák bol na dovolenke. Zazneli Jimi Hendrix – Purple Haze, Voodoo Chile, Tom Petty – Last Dance for Mary Jane, Depeche Mode – Personal Jesus, ZZ Top – My Head’s In Mississippi a niekoľko ďalších.

calvados hudba na konci sveta 2023

O 23.00 začali drviť svoj metalcore banda Breaking The Tarot z Košíc, ktorá predviedla najväčšiu show. Mala síce silný, ale nevýrazný zvuk. Spev takmer nebolo počuť. Odohrala songy Schism (intro), Digging Up The Dirt, From The Hands Of Messiah, Explode, Beyond The Breaking Point, Only Blind Will Follow, Victim, Sands Of Time, Ungrateful (ETF cover), Last Fight (Bullet cover), Abysmal, Lost But Not Forgotten a Of Villain And I.

breaking the tarot hudba na konci sveta 2023

Dvadsať minút po polnoci dokončili neskorý večer hell ‘n’ roll trio Angry Dolphins z Bánoviec nad Ondavou. Zahrali skladby Zlá doba, Nepamätám, Pravá tvár, Smrť, Dotyk ruky, Politik (venovaná Rudovi), Vravela si, R ‘n’ r is dead, Deti zeme, Route 66, Kráčam si mestom, Peklo, Degenerácia a Sex, drugs & rock’n’roll.

angry dolphins hudba na konci sveta 2023

Verdikt

Každá kapela mala svojich tranzujúcich jednotlivcov, zvuk však bol pre všetkých viac menej monotónny. V každom prípade ďakujem organizátorom za zaujímavú sobotu v kine Hviezda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *