Induction – The Power of Power (EP)

induction the power of power cover

 induction the power of power coverKto na začiatku košického koncertu Helloweenu nesedel vonku, určite natrafil aj na kapelu Induction. Daná formácia je zaujímavým telesom.

Keďže ju založil Čech Martin Beck (pôvodne sa volala Martin Beck’s Induction), stále sa označuje za českú kapelu, aj keď tam už žiadni Česi nehrajú. No jej členom je syn samotného powermetalového maestra Kaia Hansena – Tim.

Už dlhšiu dobu spolupracujú so známym vydavateľstvom Atomic Fire Records (kto by nevedel – sú to odídenci z Nuclear Blast). Deň pred spomínaným koncertom im vyšlo nové EP The Power of Power.

Zbytočná nahrávka?

To obsahuje 6 songov. Úplne nový je iba jeden. Za normálnych okolností by môj verdikt bol, že ide o zbytočnú nahrávku. Avšak táto formácia nie je príliš známa. Preto si myslím, že je to skvelá vec, ako sa zoznámiť s ich tvorbou.

Na ňom nájdeme ľahko nadpriemerný symfonický power metal. Muzikanti síce nie sú príliš známi, no čo to už preskákali. Nechýba im aranžérska zručnosť a hudobný talent. Symfonické prvky do svojej muziky zapájajú veľmi decentne, čiže narozdiel od podobných formácii neznejú ,,sterilne“.

Ich tvorba je orientovaná (narozdiel od Helloweenu/Gammy Ray) veľmi moderne a dávajú dôraz na príjemné a spevné refrény (Queen of the Light) a ako sa na správnych melodikov patrí, v dvojke A Call Beyond dokonca zabrdnú aj do neoklasiky.

Spevák sa viac menej drží pri zemi. Z môjho pohľadu je to jediný drobný nedostatok. Využíva aj vysoké polohy, ale nie je to nič na spôsob Twilight Force.

Zhrnuté a podčiarknuté

Ak poznáte túto kapelu, tak je toto EP zbytočnosť. No na získanie nových poslucháčov je to skvelá vec.

Lineup:

  • Craig Cairns – spev
  • Tim Hansen – gitary
  • Marcos Rodríguez – gitary
  • Dominik Gusch – basa
  • Dominik Zester – bicie

Tracklist:

  1. Set You Free
  2. A Call Beyond
  3. Queen of Light
  4. At the Bottom
  5. Order & Chaos
  6. Pay the Price

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Atomic Fire Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://inductionofficial.com/
https://www.facebook.com/inductionofficial/
https://www.instagram.com/inductionofficial/
https://inductionofficial.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/5mPSuVF1DeqeY3SpIt2f00

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *