Pivné Leto Snina; 25. – 26.8.2023; Supersonix, Striga 4Ever, Kabat Revival…; Námestie Snina

supersonix kapela 2023

V meste Snina opäť oslavovali milovníci zlatistého moku

Snina už nejaký ten piatok patri medzi mestá, kde sa organizujú Pivné Slávnosti. U nás majú názov Pivné Leto Snina. Účastníci vždy majú možnosť na námestí si vychutnať rôzne druhy tohto nápoja a zároveň vypočuť skvelú muziku. Snina ako taká si zaslúži špeciálnu pochvalu, že dáva priestor aj autorským kapelám a nie je to iba o revivaloch.

Tento rok sa spomínané podujatie konalo 25. a 26. augusta. Menšou záhadou mi je, prečo táto akcia nemá jednotný dátum (vlani to bolo 1. až 3. júla). Opäť boli v ponuke rôzne pivá a nechýbali ani stánky s občerstvením. Ale nerozumiem, prečo neboli aj Toytoyky?

pivne slavnosti snina 2023

Piatok

Poďme k programu. Prvý deň odštartovala miesta zábavová kapela Moment a potom nasledovala formácia s pekným názvom Striga 4Ever. Aj na ňu sa určite dalo baviť, no bol to hard rock na vysokej inštrumentálnej úrovni. Bolo to príjemné prekvapenie, keďže čo sa týka rock/metalovej muziky, tak u nás dominujú hlavne death metali, rôzne cory a podobne.

Chlapci (alebo páni) hrali výbornú vlastnú tvorbu, doplnenú covermi od Beatles. Songy pochádzali tohtoročného debutového albumu s pekným názvom Vieš čo ma Môžeš.

Avšak na ich mieste by som viac zapracoval na propagácii. Zo sociálnych sieti je problém určiť odkiaľ sú, kedy začali hrať a tak. Alebo som moc old school (zvyknutý na webové stránky kapiel a príbehy o ich vzniku)? 🙂

striga 4ever kapela 2023

Vrcholom prvého dňa bola svidnícka rusnácka folkrocková banda Piňazi De. Ide o veselé hudobne teleso. V zostave okrem speváka, gitaristu, basáka a bubeníka majú aj harmonikára a tri vokalistky. Niektoré piesne majú po slovensky, iné zas po rusnacky. Podľa slov speváka, pôvodne to ani nemala byť kapela.

V Snine už hrali na viacerých akciách a bolo počuť, že majú vďačne publikum. Osobne mi pamäti mi utkveli piesne Nakŕmim si Mačku a Balada o cickoch.Jednoducho skvelá kapela, čo vie rozdávať radosť. Heľenine Oči majú peknú konkurenciu.

pinazi de kapela 2023

Sobota

Druhý deň slávnosti odštartovala známa sninská formácia SPLN, populárna hlavne medzi mladými ľuďmi. Po nich nasledovalo košické zoskupenie Supersonix. Keď si pozriete na internete ich songy, budú sa vám zdať ako ,,neškodná alternatívno rocková kapela“.

supersonix kapela 2023

No už prvé minúty ukázali, že majú energie ako sto atómových elektrárni. Dokonca sa nám podarilo vyžiadať aj prídavok – skladbu Vietor. Kto mal náladu a chuť si ešte mohol vypočuť revival Kabátu.

Konečný verdikt

Opäť skvelá akcia. Dobré piva, skvelí vystupujúci. Len škoda tých toytoiek.

pivne slavnosti snina 2023

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *