Pivné Leto – Brandys, The Spants, My Way, Braňo Mojsej…; 1. – 3. 7.2022; Snina

Po vynútenej prestávke sa v prvé júlové dni v najvýchodnejšom meste Slovenska opäť konala akcia, určená hlavne pre milovníkov zlatistého moku. Avšak tentokrát pod hlavičkou iného usporiadateľa (RPK Agency + Mesto Snina) a s iným názvom – nie Zemplín Fest ale Pivné leto Snina.

pivne leto snina 2022

Čo však ostalo po starom, bol široký výber rôznych druhov pív a zaujímavé kapely. Nechýbalo ani dobré počasie a tak sme si v príjemnej letnej atmosfére mohli vypočuť aj zaujímavú muziku.

Pre široké publikum boli najväčším ťahákom vystúpenia Bijouterrier a Braňa Mojseja. Milovníci domácej hudobnej scény si zasa prišli na svoje pri vystúpeniach humenských S.P.L.N., The Spants; domácich The Now alebo My Way.

Heavy metal?

Treba oceniť to, že sa nezabudlo ani na milovníkov poctivého old school heavy/hard rocku (na najdrsnejších rockerov 🙂 ). Pre takýchto ľudí z ďalekých Levíc zaujímavá kapela Brandys. Čiže kto z nejakého dôvodu nešiel do Zvolenskej Slatiny na Helloween, mal náhradu 😉

brandys kapela 2022

Chlapci fungujú od roku 2020 a na prvý pohľad vynikajú výrazným ,,motorkárskym imageom“. Na Youtube od nich nájdete niekoľko skladieb. Set odštartovali skladbou Nezlomní s pekným posolstvom ,,Nás nie je ľahké zlomiť“.  Taktiež mi utkvela v pamäti aj pieseň o Dorianovi Grayovi.

V ich muzike chýbali nejaké výraznejšie gitarové sóla, no ale vydarené texty a zaujímavý vokál speváka a gitaristu v jednej osobe ,,Brandysa“ to vyvážili.

brandys snina 2022Napriek tomu, že to bola iba ,,akcia na námestí“ bol výborný zvuk. Chlapci si pochvaľovali publikum, užívali si koncert a snažili sa aj o pohybovú show (aj keď v rámci možnosti samozrejme). Publikum väčšinou sedelo a počúvalo, no na konci niektorí išli k pódiu a vykričali aj prídavok.

My Way

Osobne ma zaujali aj spomínaní alternatívni rockeri My Way. Túto formáciu som videl na viacerých akciách, avšak až teraz sa mi podarilo naplno vychutnať ich muziku. Vystupovali síce v posledný deň, no bolo vidieť, že medzi ľuďmi majú slušnú podporu. Úplne na koniec vystúpilo zoskupenie Geročaci (s rockom ani metalom to nemalo nič spoločné 😉 ).

my way snina 2022

Oplatilo sa?

Aj keď to nebol rockový/metalový festival v pravom slova zmysle, opäť sa ukázalo, že aj takéto akcie majú na Slovensku miesto. Tvorba menej známych muzikantov sa tak môže ľahko dostať k širokému (aj nerockovému a nemetalovému), čo je len a len dobre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *