Novinky z prostredia interpretov Tony Iommi, Infected Rain, Innersphere, SteelFaith

tankian tonny gibson 2023

Spoločný singel Tonyho Iommiho, Serja Tankiana a Cesara Gueikiana

8.12.2023

tankian tonny gibson 2023Známy gitarový výrobca Gibson oznámil vznik kapely Gibson band. Jej členmi sú umelci, spolupracujúci s touto známou značkou. Pozrite si lyric video k prvému singlu Deconstruction, na ktorom sa podieľali Serj Tankian (System of a Down), Cesar Gueikian (generálny riaditeľ Gibson) a známy gitarista Tony Iommi (Black Sabbath).

Okrem toho, že Tankian je frontmanom S.o.a.D. a spoluautorom skladby Deconstruction, je aj vynikajúcim maliarom. Obal Deconstruction vychádza z pôvodného Serjovho výtvarného diela s názvom Our Mountains.

Daná skladba bude súčasťou rovnomenného albumu. Firma Gibson Records, Gueikian, Tankian a Iommi venujú celý zisk z jeho predaja a z predaja Serjovho diela Our Mountians iniciatíve arménskeho fondu pre utečencov z Arsaku.

Linky:

Serj Tankian:
https://serjtankian.com/
https://www.facebook.com/SerjTankian
https://www.instagram.com/serjtankian/

Tony Iommi:
http://www.iommi.com/
https://www.facebook.com/tonyiomm

Zdroj: https://lnk.sk/qjy4

Infected Rain – tretí singel z pripravovaného albumu

5.12.2023

infected rain kapela 2023Moldavčania Infected Rain 9. februára 2024 potešia fanúšikov novou platňou Time. Samotné vydanie zastrešia Napalm Records.

infected rain time cover

Kapela o chystanej nahrávke:
,,Time nie je len album. Je to cesta, svedectvo nášho vývoja ako Infected Rain. Čas nie je len meradlom. Je to neustále tečúca rieka, večná pripomienka našich prchavých okamihov a trvalých odkazov. Táto téma hlboko rezonuje celou nahrávkou a ponúka vám možnosť zamyslieť sa nad minulosťou, prijať prítomnosť a snívať o budúcnosti. Albumom Time vás pozývame, aby ste spolu s nami zažili fenomén času v celej jeho podmanivej kráse a surovej sile.”

Tracklist:

  1. BECAUSE I LET YOU
  2. DYING LIGHT
  3. NEVER TO RETURN
  4. LIGHTHOUSE
  5. THE ANSWER IS YOU
  6. VIVARIUM
  7. PANDEMONIUM
  8. ENMITY
  9. UNPREDICTABLE
  10. GAME OF BLAME
  11. PAURA
  12. A SECOND OR A THOUSAND YEARS

Pozrite si videoklip k tretiemu singlu Because I let You:

Opäť nechajme prehovoriť kapelu:
,,V Because I Let You sa ponárame do paradoxu bolesti lásky a skúmame, ako naše najhlbšie city môžu viesť k najväčším zraneniam. Je to drsná úvaha o zraniteľnosti, ktorú v láske odhaľujeme, a o tom, ako niekedy tí, ktorým najviac dôverujeme, môžu naše tajomstvá a obavy použiť proti nám. Táto pieseň nie je len o bojoch vo vzťahoch; je to zrkadlo odvahy, ktorú si vyžaduje priznanie a vyjadrenie tejto zložitej reality.”

Predošlé single:
Dying Light: https://youtu.be/FdWhaJ_qKUc?si=sV1scDhizy6KmsXM
Never to Return: https://youtu.be/G-JGQgnwpGE?si=jp-_QVhZwEsu9IjT

Linky:
https://www.infectedrain.com/
https://www.facebook.com/infectedrain/
https://www.instagram.com/infectedrain_official/

Zdroj: Mona Miluski – ALL NOIR

INNERSPHERE v novém singlu reflektují úpadek společnosti

8.12.2023

INNERSPHERE vydávají pod hlavičkou Smile Music records svůj první singl převzatý z chystané desky „In the Shadow of the Sun“, která vyjde v polovině března. Živák zachytil Marek “Frodys” Pytlík na letošním ročníku festivalu Brutal Assault.

Na celé desce si dali plzeňští death metalisté záležet, což se odráží i v dlouhém časovém úseku, v němž na desce pracovali.

Kytarista a zpěvák jedné osobě Míra vysvětluje, jaký námět kapela pro první singl použila:

„Skladba „The Trident is Burning“ se oproti zbytku desky liší v impulzu pro její napsání. Píseň byla celá napsána 25. 2. 2022 tehdy v reakci na nový válečný konflikt v Evropě a šok z něj. Je tristní, že společnost a lidstvo jako takové se nepoučilo z historie a neštítí se vytvářet zvěrstva, podílet se na válkách a rozšiřovat deziluzi a beznaděj mezi lidmi namísto budování lepší společnosti a prostředí, ve kterém všichni žijeme. Říkám si, kam se poděl rozum, kam se ztratilo porozumění, konstruktivní diskuze? Každý bezhlavě věří lecčemu, čím je masírován z médií, sociálních sítí. Někteří bezhlavě bojují za nesmysly a věří polopravdám či úplným blbostem a ženou se do „masomlejnku“ ať fyzicky či dalším rozséváním hněvu a rozkolů napříč společností. To se, bohužel, děje v celosvětovém měřítku. Přál bych si, aby svět byl lepším místem a lidi byli schopni konečně udělat krok vpřed.“

I třetí deska kapely INNERSPHERE se, jak už Míra předesílá, ponese ve velmi vážném duchu. Propracované deathové melodie a úderné rytmy doprovází temná poselství korespondující s aktuálním děním ve světě: „Trident je pompézní a přesto těžkopádná, agresivní skladba, žalozpěv nejen dnešních dní. Neustále následujeme své idoly a jejich narativy, ať politické, náboženské, populistické… bez ostychu kráčíme do tlamy smrti a obdivujeme staré dobyvatele. Je v tom nějaká ctnost? Nebo budoucnost? Nemyslím si to. A přesto jsme toho svědky každý den,“ uzavírá Míra.

Abychom alespoň článek uzavřeli něčím pozitivním: Krátce po vydání desky se kapela chystá na menší koncertní šňůru, nejen po České republice, ale i po Německu.

    1. 01. CZ Mladá Boleslav – Willax
    2. 01. CZ České Budějovice – Rockle
    3. 02. CZ Litoměřice – Baronka
    4. 02. CZ Velké Meziříčí – Rock Depo
    5. 02. SK Nitra – Frankie Rock Pub
    6. 02. CZ Rožnov Pod Radhoštěm – Vrátnice
    7. 03. CZ Opava – Art
    8. 03. CZ Šumperk – H Klub
    9. 04. CZ Klatovy – Falcon
    10. 04. CZ Praha – Futurum
    11. 04. CZ Plzeň – Divadlo Pod Lampou
    12. 04. DE Regensburg – Hellhammer festival
    13. 05. CZ Litomyšl – Kotelna
    14. 13.-15. 6. CZ Czech Death Fest
    15. 05.-06. 07. CZ South of Heaven festival
    16. 20.-21. 09. DE Metal Im Woid festival

Sestava:
Míra Litomerický – kytary, hlavní zpěv
Lukáš Mai – kytara, zpěv
Marek Hubocky – baskytara, zpěv
Filip Wintr – bicí

TZ

Další dunění ze středohoří. SteelFaith vypouštějí klip od Michala Skořepy

6.12.2023

Litoměřicko – Rok od vydání druhého studiového alba ‘MMXXII’ z produkce zvukového čaroděje Dana Frimla (Mean Messiah, Trahir, Surma) se severočeští melodici SteelFaith hlásí o slovo s novým videoklipem.

Ten ke skladbě NOC JE KLÍČ natočil a produkoval další renesanční člověk českého rocku, hudebník Michal Skořepa (Pan Lynx, ex-Stroy). “Po letech experimentování jsme vsadili na profíky.

Desky točíme výhradně v The Barn pod dozorem Dana Frimla, artworky nám tvoří Dája Dahlien Neumanová a při výběru producenta pro videoklip padla volba jednoznačně na Michala. Věděli jsme, že to bude stát za to,” shodují se členové SteelFaith.

Videoklip se natáčel v chátrajícím barokním glorietu milešovského zámku uprostřed Českého středohoří. Skvělý herecký výkon s ohromující fire show v něm ztvárnila principálka Živa Poppy Theatre Tereza Georgievová.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *