Novinky z prostredia interpretov Sonata Arctica, Shakra, Feanor, DragonForce

sonata arctica kapela 2023

Sonata Arcitca – nová optimistická pieseň

8.12.2023

sonata arctica kapela 2023Všetci melodici určite netrpezlivo očakávajú nový album Sonaty Arctici – Clear Cold Beyond, ktorý bude vydaný 8.3.2023 prostredníctvom Atomic Fire.

Spevák Tony Kakko ho komentoval: ,,Už nejaký čas sme cítili, že po niekoľkých „mäkších albumoch“ potrebujeme byť viac „heavy“. Spomínané platne máme stále radi, ale pokiaľ ide o výber piesni pre poctivú melodickú metalovú show, predchádzajúci album nemal čo ponúknuť. Návrat k metalu nám po tom všetkom pripadá ako nový začiatok. Bolo veľmi zábavné písať a nahrávať nové skladby: Viac rýchlosti a songy, ktoré si ľudia môžu a chcú spievať…”

sonata cold cover

Tracklist:

  1. First In Line
  2. California
  3. Shah Mat
  4. Dark Empath
  5. Cure For Everything
  6. A Monster Only You Can’t See
  7. Teardrops
  8. Angel Defiled
  9. The Best Things
  10. Clear Cold Beyond

Vypočujte si druhý singel, krásnu a optimistickú pieseň, A Monster Only You Can’t See:

Prvý singel:
First in Line: https://youtu.be/oVCXqTZ19Kk?si=LKmJwFbIRaXe2cbV

Linky:
https://www.sonataarctica.info/
https://www.facebook.com/sonataarctica
https://www.instagram.com/sonataarcticaofficial/

Zdroj: YouTube

Shakra – nový singel

8.12.2023

Švajčiari Shakra tento rok vydali platňu Invincible. Momentálne je na prvom mieste v domácej albumovej hitparáde. No keďže idú Vianoce, členovia kapely sa rozhodli svojich fanúšikov potešiť novým singlom Angels Landing.

Kapela uvádza:
,,Táto pieseň je rockovou hymnou pre znovuobjavenie stratených sŕdc a pozýva na stretnutie na mýtickom mieste: tam, kde sa odvážia pristáť len anjeli. Ste pripravení na pristátie?”

Linky:
https://www.shakra.ch/
https://www.facebook.com/ShakraBand
https://www.instagram.com/shakraband/

Zdroj:
All Noir – Mona Miluski

Feanor – personálna rošáda , nový album

7.12.2023

feanor kapela 2023Feanor, powermetalová senzácia, oznamuje, že do ich zostavy pribudli dvaja talentovaní hudobníci. Novým gitaristom je EV Martel. Meno nového speváka je Mike Stark. S týmito novými členmi sa  chystajú na novú a vzrušujúcu kapitolu svojej hudobnej cesty.

Tým však novinky nekončia. EV Martel a Mike Stark sa už pustili do práce a aktívne sa podieľajú na realizácii očakávaného nového albumu. Neunavne spolupracujú na doladení každého aspektu pripravovanej novinky, ktorá by sa mala dostať na pulty obchodov budúci rok.

Fanúšikovia môžu očakávať zbierku skladieb, ktoré ukážu vývoj Feanor a zároveň zostanú verné ich powermetalovým koreňom. Súčasnú zostavu obohatí aj mimoriadny talent Diany Bončevovej, huslistky a odborníčky na sláčikové aranžmány. Spolupráca s Dianou prináša do zvuku Feanor jedinečný rozmer a dokazuje odhodlanie kapely posúvať hudobné hranice.

Stanovisko kapely:
,,Sme neskutočne nadšení z prílevu nových talentov do kapely,”
hovorí líder  Gus. ,,Gitarové schopnosti „EV Martela“, hlavné vokály Mikea Stara a kolektívna odbornosť našich existujúcich členov vniesli do našej hudby nového ducha. Nemôžeme sa dočkať, kým si naši fanúšikovia vypočujú, na čom pracujeme, a sme presvedčení, že táto nová zostava vnesie do našich živých vystúpení úplne novú úroveň energie.”

Súčasná zostava Feanor:

  • Micke Stark – spev
  • E. V. Martel – gitary
  • Thilo Hermann – gitary
  • Diana Bončeva – husle
  • Gustavo Acosta – basa
  • Emiliano Wachs – bicie

Linky:
http://www.feanorband.com
https://www.facebook.com/feanorband
https://twitter.com/gustavofeanor
https://www.instagram.com/feanorband
https://www.youtube.com/user/Gustavofeanor

Zdroj: Mona Miluski/ALL NOIR

DragonForce – najrýchlejšia skladba hry Beat Saber

5.12.2023

Na budúci rok nás novinkou potešia aj extrémne rýchli DragonForce. Warp Speed Warriors uzrie svetlo sveta 15. marca 2024. Okrem toho prispeli jednou piesňou na nahrávku Beat Saber’s Original Soundtrack 6.

Power of the Sabre Blade je skladba zložená pre túto hudobnú videohru. Bude najrýchlejšou songou, aká bola kedy predstavená v Beat Saber, s ohromujúcim 10,66 NPS (noty za sekundu). Pieseň prichádza spolu so strhujúcim hudobným videom a vťahuje poslucháča do vzrušujúceho sveta Beat Saber.

Beat Saber je videohra, podobná Guitar Hero. Hráč pomocou detektorov pohybu ovláda dvojicu svetelných mečov a snaží sa nimi trafiť kocky, ktoré sa k nemu približujú. A to všetko v rytme znalých piesní (zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Beat_Saber)

Linky:
https://dragonforce.com/
https://www.facebook.com/dragonforce/
https://www.instagram.com/dragonforcehq

Zdroj: Napalm Records Promotion Team

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *